RO
Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

03 Martie 2018

 La data de 01.03.2018, cu ocazia Zilei Zero Discriminare consilierul de probațiune Ceapa Ilona, a participat la Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”. Evenimentul a avut drept scop evaluarea situației privind implementarea Legii 121 cu privire la asigurarea egalității și setarea priorităților pentru anii următori, în vederea combaterii discriminării în Republica Moldova.
Această conferință a fost organizată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Republica Moldova (Consiliul pentru Egalitate) în colaborare cu proiectul comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene privind susținerea eforturilor naționale în prevenirea și combaterea discriminării în Republica Moldova.
Ambasadorul Peter MICHALKO a spus: „Adoptarea legii cu privire la asigurarea egalității a reprezentat o etapă importantă în relația de parteneriat dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. După 5 ani de implementare a Legii respective, a intervenit necesitatea modificării cadrului legislativ, inclusiv prin recunoașterea rolului important al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității”.
În Republica Moldova există discriminare. Acest fapt este confirmat atît de sondajele de opinii efectuate, cît și de cazuistica Consiliului pentru Egalitate, care relevă un număr crescînd al plîngerilor în care a fost constatată discriminarea. Cele mai multe dintre acestea au vizat domenii precum: acces la bunuri și servicii disponibile publicului, cîmpul muncii și lezarea demnității umane.
Nediscriminarea este una dintre cele mai importante valori ale oricărei societăți moderne, deoarece nu este doar o chestiune de drepturi ale omului, ci și o condiție pentru o justiție socială, dezvoltare durabilă, bunăstare, pace și armonie în societate.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Campania de caritate „Doar din Suflet"
16 Aprilie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"-condiția obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

loading ...