RO
Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

03 Martie 2018

 La data de 01.03.2018, cu ocazia Zilei Zero Discriminare consilierul de probațiune Ceapa Ilona, a participat la Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”. Evenimentul a avut drept scop evaluarea situației privind implementarea Legii 121 cu privire la asigurarea egalității și setarea priorităților pentru anii următori, în vederea combaterii discriminării în Republica Moldova.
Această conferință a fost organizată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Republica Moldova (Consiliul pentru Egalitate) în colaborare cu proiectul comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene privind susținerea eforturilor naționale în prevenirea și combaterea discriminării în Republica Moldova.
Ambasadorul Peter MICHALKO a spus: „Adoptarea legii cu privire la asigurarea egalității a reprezentat o etapă importantă în relația de parteneriat dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. După 5 ani de implementare a Legii respective, a intervenit necesitatea modificării cadrului legislativ, inclusiv prin recunoașterea rolului important al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității”.
În Republica Moldova există discriminare. Acest fapt este confirmat atît de sondajele de opinii efectuate, cît și de cazuistica Consiliului pentru Egalitate, care relevă un număr crescînd al plîngerilor în care a fost constatată discriminarea. Cele mai multe dintre acestea au vizat domenii precum: acces la bunuri și servicii disponibile publicului, cîmpul muncii și lezarea demnității umane.
Nediscriminarea este una dintre cele mai importante valori ale oricărei societăți moderne, deoarece nu este doar o chestiune de drepturi ale omului, ci și o condiție pentru o justiție socială, dezvoltare durabilă, bunăstare, pace și armonie în societate.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

loading ...