RO
Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

03 Martie 2018

 La data de 01.03.2018, cu ocazia Zilei Zero Discriminare consilierul de probațiune Ceapa Ilona, a participat la Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”. Evenimentul a avut drept scop evaluarea situației privind implementarea Legii 121 cu privire la asigurarea egalității și setarea priorităților pentru anii următori, în vederea combaterii discriminării în Republica Moldova.
Această conferință a fost organizată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Republica Moldova (Consiliul pentru Egalitate) în colaborare cu proiectul comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene privind susținerea eforturilor naționale în prevenirea și combaterea discriminării în Republica Moldova.
Ambasadorul Peter MICHALKO a spus: „Adoptarea legii cu privire la asigurarea egalității a reprezentat o etapă importantă în relația de parteneriat dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. După 5 ani de implementare a Legii respective, a intervenit necesitatea modificării cadrului legislativ, inclusiv prin recunoașterea rolului important al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității”.
În Republica Moldova există discriminare. Acest fapt este confirmat atît de sondajele de opinii efectuate, cît și de cazuistica Consiliului pentru Egalitate, care relevă un număr crescînd al plîngerilor în care a fost constatată discriminarea. Cele mai multe dintre acestea au vizat domenii precum: acces la bunuri și servicii disponibile publicului, cîmpul muncii și lezarea demnității umane.
Nediscriminarea este una dintre cele mai importante valori ale oricărei societăți moderne, deoarece nu este doar o chestiune de drepturi ale omului, ci și o condiție pentru o justiție socială, dezvoltare durabilă, bunăstare, pace și armonie în societate.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Conferința internațională cu genericul ,,Legea 121 cu privire la asigurarea egalității - 5 ani în vigoare”

loading ...