RO
Combaterea delincvenţei în rîndul minorilor! – scop comun al organelor de drept

Combaterea delincvenţei în rîndul minorilor! – scop comun al organelor de drept

31 Martie 2015


La 26 martie 2015, consilierii de probaţiune al BP Nisporeni au avut o întrunire cu colaboratorii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni, Nicanor Ciochină – Şef IP şi Petru Butnaru – procuror, Procuratura Nisporeni. Şedinţa a fost deschisă de Nicanor Ciochină, care a relatat: „Delincventa este un fenomen tot mai des întâlnit în rândul tinerilor, care se ocupă în special cu tâlharii, consum şi trafic de droguri, furturi. Tinerii delincvenţi provin nu numai din familii dezorganizate, dar şi din familii cu o stare materială precară. Infractorii adolescenţi pot proveni din familii înstărite, cu părinţi bine poziţionaţi social, dar care, din lipsă de timp, nu îşi supraveghează atent copiii. Trebuie să insistăm în rândul tinerilor, le oferim reguli şi sfaturi pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor”.
 
Şedinţa a avut drept scop stabilirea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare, organizarea unor acţiuni comune în prevenirea riscului de a comite noi infracţiuni de către persoanele aflate în evidenţa Biroului de probaţiune, de asemenea au fost abordate teme referitor la comiterea de către minori furturi, din motiv că mulţi din ei provin din familii social – vulnerabile sau cu un singur părinte, ori doar cu buneii.
 
Dan Pîrlici, Şef al Biroului de probaţiune Nisporeni a menţionat că „minorii care au riscul de recidivă mai mare este necesar să fie vizitaţi în prezenţa inspectorului de sector, asistentului social, consilierului de probaţiune pentru a stabili nivelul de trai şi problemele cu care aceştia se confruntă”. La finele şedinţei Dan PÎRLICI, a mulţumit participanţilor pentru receptivitatea în soluţionarea problemelor şi colaborarea fructuoasă între instituţii. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Combaterea delincvenţei în rîndul minorilor! – scop comun al organelor de drept

loading ...