RO
Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

09 Iulie 2014

La 9 iulie 2014, Vladimir Popa, Şef al Oficiului central de probaţiune şi Sergiu Mărgărint, Şef adjunct, s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Republica Moldova (NORLAM), Ann Yvonne Hooen - care a deţinut funcţia de expert în probaţiune pe parcursul anilor 2012 – iunie 2014 şi Njaal Grimstad - noul numit în funcţia dată.

În cadrul şedinţei, Vladimir Popa a ţinut să menţioneze importanţa misiunii norvegiene pentru întreg sistemul de probaţiune din Moldova, subliniind că ,,activitatea de până acum a NORLAM, este una reuşită,sporind eficienţa instituţiilor care garantează drepturile omului şi statului de drept în Republica Moldova în conformitate cu angajamentele şi obiectivele de integrare europeană a Republicii Moldova”.

Njaal Grimstad din cadrul NORLAM a relatat ,,…pe parcursul activităţii mele în Republica Moldova voi contribui la îmbunătăţirea şi dezvoltarea  relaţiilor între instituţii”.

Echipa Misiunii NORLAM include profesionişti calificaţi din Norvegia, reprezentanţi ai justiţiei (judecători, procurori, avocaţi, consilieri de probaţiune, şefi de penitenciar). De asemenea, în cadrul şedinţei au fost puse în discuţie necesitatea instruirii consilierilor de probaţiune şi formatorilor în vederea formării cunoştinţelor practice şi dezvoltarea abilităţilor profesionale a acestora.

Ann Yvonne Hooen a menţionat că este mulţumită de activitatea consilierilor de probaţiune care desfăşoară lucru cu minorii în Penitenciarul Nr. 10 Goieni, apreciind transparenţa, receptivitatea şi dorinţa de schimbare.

Şedinţa nominalizată a fost organizată cu scopul relatării de către reprezentanţii OCP a  problemelor cu care se confruntă în prezent sistemul de probaţiune. Conducerea Oficiului central de probaţiune a exprimat mulţumire experţilor Misiunii Norvegiene pentru colaborare, suportul şi sprijinul oferit pe parcursul activităţii lor în Republica Moldova.

 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

loading ...