RO
Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

09 Iulie 2014

La 9 iulie 2014, Vladimir Popa, Şef al Oficiului central de probaţiune şi Sergiu Mărgărint, Şef adjunct, s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Republica Moldova (NORLAM), Ann Yvonne Hooen - care a deţinut funcţia de expert în probaţiune pe parcursul anilor 2012 – iunie 2014 şi Njaal Grimstad - noul numit în funcţia dată.

În cadrul şedinţei, Vladimir Popa a ţinut să menţioneze importanţa misiunii norvegiene pentru întreg sistemul de probaţiune din Moldova, subliniind că ,,activitatea de până acum a NORLAM, este una reuşită,sporind eficienţa instituţiilor care garantează drepturile omului şi statului de drept în Republica Moldova în conformitate cu angajamentele şi obiectivele de integrare europeană a Republicii Moldova”.

Njaal Grimstad din cadrul NORLAM a relatat ,,…pe parcursul activităţii mele în Republica Moldova voi contribui la îmbunătăţirea şi dezvoltarea  relaţiilor între instituţii”.

Echipa Misiunii NORLAM include profesionişti calificaţi din Norvegia, reprezentanţi ai justiţiei (judecători, procurori, avocaţi, consilieri de probaţiune, şefi de penitenciar). De asemenea, în cadrul şedinţei au fost puse în discuţie necesitatea instruirii consilierilor de probaţiune şi formatorilor în vederea formării cunoştinţelor practice şi dezvoltarea abilităţilor profesionale a acestora.

Ann Yvonne Hooen a menţionat că este mulţumită de activitatea consilierilor de probaţiune care desfăşoară lucru cu minorii în Penitenciarul Nr. 10 Goieni, apreciind transparenţa, receptivitatea şi dorinţa de schimbare.

Şedinţa nominalizată a fost organizată cu scopul relatării de către reprezentanţii OCP a  problemelor cu care se confruntă în prezent sistemul de probaţiune. Conducerea Oficiului central de probaţiune a exprimat mulţumire experţilor Misiunii Norvegiene pentru colaborare, suportul şi sprijinul oferit pe parcursul activităţii lor în Republica Moldova.

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

loading ...