RO
Colaborare probațiune și penitenciare în procesul de pregătire către eliberare a deținuților

Colaborare probațiune și penitenciare în procesul de pregătire către eliberare a deținuților

10 Decembrie 2015

 

La 9 decembrie curent, în cadrul Centrului Instructiv Goian a fost desfăşurată şedinţa de lucru cu consilierii de probaţiune şi asistenţi sociali din instituțiile penitenciare, fiind discutate problemele întîlnite în activitatea de pregătire către eliberare a deţinuţilor.
 
Scopul acestei întruniri a fost determinarea conlucrării Oficiului central de probaţiune şi Departamentului Instituțiilor Penitenciare, analiza activităților de pregătire către eliberare, evaluarea actelor normative de specialitate, stabilirea neajunsurilor şi problemelor cu care se confruntă.
 
În cadrul ședinței, a fost prezentată activitatea consilierilor de probaţiune pe două segmente diferite care desfăşoară activitatea în izolator și în penitenciar:procesul de resocializare a deţinuţilor la pregătirea pentru eliberare, atribuțiile funcţionale a consilierului de probațiune şi modul de desfăşurare a ședințelor Comisiei penitenciare. De asemenea, reprezentanții sistemului penitenciar au prezentat modul de conlucrare cu consilierii de probaţiune în activitatea de probaţiune penitenciară, au reflectat problemele şi posibilităţile de îmbunătăţire a practicilor pe viitor.
 
La finele discuțiilor, au fost au fost propuse soluții pentru delimitarea rolului consilierului de probaţiune de cel al asistentului social în penitenciar, iar pentru realizarea acestui obiectiv s-a decis înaintarea propunerilor de modificare a Codului de executare, crearea unui grup de lucru cu reprezentanţii sistemului de probaţiune şi sistemului penitenciar pentru elaborarea unui regulament nou privind desfășurarea activităților de pregătire pentru eliberare, ce v-a fi aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei ca fiind obligatoriu pentru ambele instituţii. 
 
 
 Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Colaborare probațiune și penitenciare în procesul de pregătire către eliberare a deținuților

loading ...