RO
Colaborare între Biroul de probaţiune Centru şi Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului

Colaborare între Biroul de probaţiune Centru şi Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului

04 Februarie 2016


La 2 februarie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Centru au desfăşurat şedinţa de lucru comună cu Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DPDC) sect. Centru, care a avut drept scop identificarea şi soluționarea cazurile subiecţilor de probaţiune minori cît şi a persoanelor liberate condiţionat înainte de termen, femeilor cu amînarea executării pedepsei pînă la împlinirea vîrstei de 8 ani a copilului.

La şedinţă au luat parte Liubovi Bodeaca - şef al Biroului de probaţiune Centru, Olga Codru şi Svetlana Vereteno - consilieri de probaţiune, Lidia Ştefaneţ – şef al DPDC şi Liliana Creangă – specialist principal cu copii în conflict cu legea din cadrul DPDC.

În cadrul discuţiilor, participanţii s-au axat pe importanţa schimbului de informaţii între instituţii la întocmirea referatului presentinţial de evaluare psihosocială, identificarea nevoilor şi necesităţilor minorilor aflaţi fără ocrotire părintească şi la evaluarea mediului social şi familial. Totodată au fost prezentate informaţii privind instituţiile preuniversitare, care solicită implicarea consilierului de probaţiune în derularea orelor educative, întrunirilor şi activităţilor.

La finele şedinţei s-a precizat că astfel de şedinţe vor duce la evaluarea şi îmbunătăţirea mecanismului de acordare a asistenţei şi consilierii subiecţilor de probaţiune.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Colaborare între Biroul de probaţiune Centru şi Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului

loading ...