RO
Colaborare în domeniul probațiunii între Moldova, Norvegia și România

Colaborare în domeniul probațiunii între Moldova, Norvegia și România

15 Septembrie 2015

 

În perioada 8 - 9 septembrie 2015, reprezentanți ai Oficiului central de probațiune şi Misiunii NORLAM, au efectuat o vizită de lucru la colegii din București, România. În cadrul întrunirii a fost discutată posibilitatea implementării şi instruirii consilierilor din RM în vederea aplicării programului de comportament Unu la Unu (One to One), program probaţional individual, orientat să contribuie la autocunoaștere şi schimbări pozitive.
 
Totodată, colegii din România au acceptat să susțină probațiunea din Republica Moldova în schimbul de experiență şi instruire în vederea aplicării programului Drink&Drive, program ce urmează a fi obținut, în rezultatul unei vizite în RM și a analizei efectuate de către experții din Olanda.
 
Cooperarea moldo – română, va avea loc în baza unui protocol de colaborare, care este în proces de reînnoire, ce are drept scop schimbul de experienţă între sistemele de probațiune din România şi Moldova, inițierea şi derularea sesiunilor comune de formare profesională a consilierilor de probațiune cât și dezvoltarea unui sistem de cooperare dintre cele două sisteme de probaţiune în vederea eficientizării activității de supraveghere a subiecților de probațiune.

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Colaborare în domeniul probațiunii între Moldova, Norvegia și România

loading ...