RO
Colaborare eficientă între Biroul de probațiune Botanica și Pretura sectorului Botanica

Colaborare eficientă între Biroul de probațiune Botanica și Pretura sectorului Botanica

29 Septembrie 2016

 

La data de 07.09.2016 a fost organizată ședința de lucru de către consilierii de probațiune a Biroului de probațiune Botanica în cadrul Preturii sectorului Botanica la care au participat dl Oleg Rațoi, pretor, Boris Prepeliță, vicepretor, Ion Diacon, secretarul Preturii sectorului Botanica.
 
În cadrul ședinței de lucru au fost abordate două subiecte stringente cu implicarea subiecților probațiunii:
1. Executarea pedepsei penale sub formă de ore de muncă neremunerată în folosul comunității;
2. Adaptarea socială a condamnaților liberați condiționat de pedeapsă înainte de termen din locurile privative de libertate.
 
Astfel, în cadrul ședinței au fost aduse la cunoștință normele de drept ale actelor normative care reglementează munca neremunerată în folosul comunității, care este singura pedeapsă penală ce se aplică cu acordul condamnatului. S-a explicat modul și condițiile de executare a pedepsei sus menționate, tipurile de lucrări ce pot fi prestate de subiecții probațiunii.
 
Dl Oleg Rațoi a menționat că în prezent are necesitate de forțe de muncă, în contextul existenței unui volum mare de lucru, vizînd condamnații care prestează munca neremunerată în folosul comunității, și a reiterat importanța acestora la prestarea în prezent a diverselor servicii cu destinație socială în cadrul ÎMGFL, specificînd necesitatea repartizării lor în baza demersurilor Biroului de probațiune Botanica, în vederea identificării instituțiilor și întreprinderilor municipale subordonate Preturii sectorului Botanica unde persoanele condamnate la muncă neremunerată în folosul comunității vor executa pedeapsa penală stabilită.
 
La compartimentul adaptării sociale a condamnaților liberați condiționat de pedeapsă înainte de termen din cadrul instituțiilor penitenciare, conducerea Preturii sectorului Botanica au fost informați cu prevederile legale ce reglementează acest subiect, în cadrul căruia au fost dezbătute atribuțiile și competența autorităților administrației publice locale ce reies din prevederile art.5 al Legii nr.297 din 24.02.1999 cu privire la adaptarea socială a persoanelor eliberate din locurile de detenție, cu identificarea problemelor cu care se confruntă Pretura sectorului Botanica.
 
Totodată, în cadrul ședinței au fost stabilite mecanisme de asistență și consiliere a persoanelor eliberate din locurile de detenție în contextul interacțiunii între Pretura sectorului Botanica și Biroul de probațiune Botanica, cu trasarea priorităților colaborării de viitor.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Colaborare eficientă între Biroul de probațiune Botanica și Pretura sectorului Botanica

loading ...