RO
Cea de-a 21-a Conferinţa a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare

Cea de-a 21-a Conferinţa a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare

16 Iunie 2016

 

Director interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, Vladimir Popa, a participat în perioada 14-15 iunie 2016, la cea de-a 21-a Conferinţă a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare, găzduită de Ministerul olandez al securităţii şi justiţiei în comun cu Agenţia instituţiilor custodiale olandeze.

 

Scopul principal a Conferinţei a costat în întrunirea reprezentanţilor de rang înalt ai sistemelor de probaţiune şi penitenciare a statelor membre a Consiliului Europei, reprezentanţi ai organizaţiei europene „Copiii cu părinţi în detenţie”, a experţilor şi reprezentanţilor sectorului justiţiei precum şi a societăţii civile.

 

În cadrul Conferinţei a fost abordat subiectul implicării comunităţii în activitatea Birourilor de probaţiune şi penitenciarelor unde s-a discutat rolul şi locul familiilor deţinuţilor, atenţia şi îngrijirea copiilor acestora. De asemenea, participanţii au prezentat o serie de exemple de cooperare între comunitate şi instituţiile penitenciare şi de probaţiune - ca o modalitate spre reintegrarea socială de succes a deţinuţilor, supraaglomerarea penitenciarelor şi modalităţile de abordare a radicalizării deţinuţilor.

 

Menţionăm că, Conferinţa Directorilor Sistemelor Penitenciare şi de Probaţiune (Conference of Directors of Prison and Probation Services), ediţia a 21-a, se desfăşoară sub egida Consiliului Europei, în Olanda.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Cea de-a 21-a Conferinţa a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare

loading ...