RO
Cea de-a 21-a Conferinţa a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare

Cea de-a 21-a Conferinţa a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare

16 Iunie 2016

 

Director interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, Vladimir Popa, a participat în perioada 14-15 iunie 2016, la cea de-a 21-a Conferinţă a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare, găzduită de Ministerul olandez al securităţii şi justiţiei în comun cu Agenţia instituţiilor custodiale olandeze.

 

Scopul principal a Conferinţei a costat în întrunirea reprezentanţilor de rang înalt ai sistemelor de probaţiune şi penitenciare a statelor membre a Consiliului Europei, reprezentanţi ai organizaţiei europene „Copiii cu părinţi în detenţie”, a experţilor şi reprezentanţilor sectorului justiţiei precum şi a societăţii civile.

 

În cadrul Conferinţei a fost abordat subiectul implicării comunităţii în activitatea Birourilor de probaţiune şi penitenciarelor unde s-a discutat rolul şi locul familiilor deţinuţilor, atenţia şi îngrijirea copiilor acestora. De asemenea, participanţii au prezentat o serie de exemple de cooperare între comunitate şi instituţiile penitenciare şi de probaţiune - ca o modalitate spre reintegrarea socială de succes a deţinuţilor, supraaglomerarea penitenciarelor şi modalităţile de abordare a radicalizării deţinuţilor.

 

Menţionăm că, Conferinţa Directorilor Sistemelor Penitenciare şi de Probaţiune (Conference of Directors of Prison and Probation Services), ediţia a 21-a, se desfăşoară sub egida Consiliului Europei, în Olanda.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Cea de-a 21-a Conferinţa a Directorilor Sistemelor de Probaţiune şi Penitenciare

loading ...