RO
Campanie de sensibilizare a tinerei generaţii privind prevenirea delincvenţei juvenile

Campanie de sensibilizare a tinerei generaţii privind prevenirea delincvenţei juvenile

23 Februarie 2016

 

Pe parcursul a 2 zile (18 - 19 februarie 2016), consilierii de probaţiune din cadrul Biroului de probaţiune Centru în comun cu reprezentantul Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP Centru au desfăşurat un şir de lecţii cu caracter informativ pentru elevii claselor a VI-VII-a, şi a IX-X-a din cadrul Liceului Teoretic „Titu Maiorescu” şi Liceul Teoretic „Nicolae Sulac” din mun. Chişinău.  Aceste lecţii au fost organizate cu scopul prevenirii delincvenţei juvenile.
 
În acest context, 146 copii au fost informaţi privind evitarea situaţiilor conflictogene cu caracter ilegal care ar putea surveni din diverse motive, cum ar fi: abandonul şcolar, relaţii de neîncredere în mediul social (şcoală, familie), lipsa de supraveghere permanentă de către părinţi, consumul de substanţe interzise de către minori şi altele.
 
Totodată, în cadrul acestor ore a participat un subiect al probaţiunii aflat la moment la evidenţa BP Centru, care a relatat minorilor modul său de viaţă, cauzele şi situaţiile întîmplate, anturajul, modul de gîndire, iresponsabilitatea, cum a ajuns subiect al probaţiunii, schimbările care au survenit în viaţa sa, cît şi munca şi dorinţa pe care o depune astăzi, pentru a se reintegra cu succes în societate şi familie.
  
La finele întrunirii, s-a relatat că în orice situaţie periculoasă, în care se poate afla un minor, este necesar de a găsi metode ce ar remedia situaţia dată, apelînd la sfaturile atît din partea pedagogilor, specialiştilor în domeniu, prietenilor cît şi a părinţilor. Numai atunci, cînd va simți sprijinul şi înțelegerea din partea celor apropiaţi, minorul se va simţi în siguranţă.
 
Menţionăm că activităţile preventive derulate de către consilierii de probaţiune în şcoli, ce pun accent pe informarea avizată a elevilor asupra consecinţelor legislative specifice vârstei, au drept scop însuşirea de către aceştia a recomandărilor preventive şi antivictimale. Prezenţa poliţiştilor la astfel de întâlniri şi dezbateri vor contribui la formarea unor comportamente prosociale şi la evitarea situaţiilor periculoase. 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Campanie de sensibilizare a tinerei generaţii privind prevenirea delincvenţei juvenile

loading ...