RO
Campanie de sensibilizare a tinerei generaţii privind prevenirea delincvenţei juvenile

Campanie de sensibilizare a tinerei generaţii privind prevenirea delincvenţei juvenile

23 Februarie 2016

 

Pe parcursul a 2 zile (18 - 19 februarie 2016), consilierii de probaţiune din cadrul Biroului de probaţiune Centru în comun cu reprezentantul Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP Centru au desfăşurat un şir de lecţii cu caracter informativ pentru elevii claselor a VI-VII-a, şi a IX-X-a din cadrul Liceului Teoretic „Titu Maiorescu” şi Liceul Teoretic „Nicolae Sulac” din mun. Chişinău.  Aceste lecţii au fost organizate cu scopul prevenirii delincvenţei juvenile.
 
În acest context, 146 copii au fost informaţi privind evitarea situaţiilor conflictogene cu caracter ilegal care ar putea surveni din diverse motive, cum ar fi: abandonul şcolar, relaţii de neîncredere în mediul social (şcoală, familie), lipsa de supraveghere permanentă de către părinţi, consumul de substanţe interzise de către minori şi altele.
 
Totodată, în cadrul acestor ore a participat un subiect al probaţiunii aflat la moment la evidenţa BP Centru, care a relatat minorilor modul său de viaţă, cauzele şi situaţiile întîmplate, anturajul, modul de gîndire, iresponsabilitatea, cum a ajuns subiect al probaţiunii, schimbările care au survenit în viaţa sa, cît şi munca şi dorinţa pe care o depune astăzi, pentru a se reintegra cu succes în societate şi familie.
  
La finele întrunirii, s-a relatat că în orice situaţie periculoasă, în care se poate afla un minor, este necesar de a găsi metode ce ar remedia situaţia dată, apelînd la sfaturile atît din partea pedagogilor, specialiştilor în domeniu, prietenilor cît şi a părinţilor. Numai atunci, cînd va simți sprijinul şi înțelegerea din partea celor apropiaţi, minorul se va simţi în siguranţă.
 
Menţionăm că activităţile preventive derulate de către consilierii de probaţiune în şcoli, ce pun accent pe informarea avizată a elevilor asupra consecinţelor legislative specifice vârstei, au drept scop însuşirea de către aceştia a recomandărilor preventive şi antivictimale. Prezenţa poliţiştilor la astfel de întâlniri şi dezbateri vor contribui la formarea unor comportamente prosociale şi la evitarea situaţiilor periculoase. 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Campanie de sensibilizare a tinerei generaţii privind prevenirea delincvenţei juvenile

loading ...