RO
Campania de informare a copiilor „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” continuă

Campania de informare a copiilor „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” continuă

04 Mai 2015

 

În perioada 23 – 29 aprilie 2015, consilierii Birourilor de probațiune Cimişlia, Rezina, Şoldăneşti în comun cu reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP au desfăşurat întruniri de sensibilizare cu genericul „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” pentru elevii claselor a VIII–a din cadrul Liceului internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni r-ul Cimişlia, elevii claselor a VI-a şi a IX–a din cadrul gimnaziului din s. Alcedar, s. Poiana, gimnaziului „Mihai Volontir” din s. Glingeni or. Şoldăneşti şi cu minorii aflaţi în evidenţa BP Rezina.

Campania „Cunoaște-ți drepturile împreună cu noi” are drept scop principal creşterea gradului de conștientizare, urmând să fie implicat un număr cât mai mare de copii. În cadrul orelor informative, elevii au aflat despre drepturile şi responsabilităţile, riscurile la care sunt expuşi atunci cînd nu respectă legea şi ce trebuie să facă în cazurile în care le sunt încălcate drepturile. Consilierii de probaţiune în rândul lor au informat copiii despre activitatea probaţiunii, scopul, cine sunt beneficiarii minori ai probaţiunii şi cum trebuie să preîntâmpine comportamentul deviant.

La finele activităţii, elevilor le-au fost distribuite broşuri „Ce faci dacă eşti în conflict cu legea”, „Un copil informat – un copil protejat”, pliante informative „Ce se întâmplă dacă…” şi a fost prezentat spotul video „Justiţia pentru copii”. Tinerii au manifestat un interes sporit faţă de subiectele abordate şi au fost invitaţi să participe la concursul online „ Ce se întâmplă dacă..”, care se va desfăşura în perioada 22 aprilie – 22 mai 2015.

Menţionăm că, campania este realizată de către Delegația Fundației Elvețiene Terre des hommes - Lausanne în Republica Moldova și Inspectoratul General al Poliție al Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Campania are drept scop informarea copiilor cu privire la drepturile copilului în contact cu sistemul de justiție şi face parte din proiectul „Consolidarea competențelor organelor de drept și a coordonării intersectoriale, a societății civile pentru combaterea discriminării și a relelor tratamente aplicate copiilor în cadrul sistemului de justiție al Republicii Moldova”.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Campania de informare a copiilor „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi” continuă

loading ...