RO
Bune practici stabilite în cadrul Biroului de probaţiune Ciocana

Bune practici stabilite în cadrul Biroului de probaţiune Ciocana

06 Iulie 2016

 

Zi de zi consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana desfăşoară mai multe activităţi de  intervenţie pentru a ajuta subiecţii probaţiunii care sunt în supravegherea lor pentru a-i conştientiza că infracţiunea comisă reprezintă rezultatul legăturii dintre evenimentele, gîndurile şi sentimentele asociate acestora, precum şi a unor decizii personale, luate înainte ca momentul săvîrşirii infracţiunii să se producă.

 

Un caz este şi o persoană aflată în evidenţa Biroului de probaţiune Ciocana, condamnată în baza art. 217 CP RM cu pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii în mărime de 60 ore. Cauza de neexecutare a acestei pedepse stabilită de instanţa de judecată era consumul de substanţe narcotice.

 

La prima întrevedere care a fost desfăşurată în incinta biroului, condamnatul s-a prezentat cu un comportament neadecvat. Consilierii de probaţiune în comun cu reprezentanţii A.O. „Viaţă Nouă” l-au îndreptat la cursul de reabilitare destinat persoanelor dependente de droguri fiind unul dintre primele centre de reabilitare pe care condamnatul benevol le-a frecventat. Datorită specialiştilor din cadrul acestui centru, şansele de a conştientiza problema şi a schimba comportamentul acestuia s-a realizat cu succes.

 

Sprijinul acordat de consilierii de probaţiune pentru subiectul probaţiunii a permis executarea cu succes a pedeapsei stabilite, reîntoarcerea în familie. De asemenea, această persoană a reuşit să-şi construiască relaţii de încredere cu părinţii, este motivat spre schimbare şi manifestă un comportament adecvat.

 

În continuare subiectul de probaţiune frecventează diverse activităţi realizate în comun cu de A.O. „Viaţă Nouă”, reuşind totodată să se încadreze în cîmpul muncii.

 
Menţionăm că, în evidenţa Biroului de probaţiune Ciocana se află 9 persoane care execută pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Campania de caritate „Doar din Suflet"
16 Aprilie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"-condiția obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Bune practici stabilite în cadrul Biroului de probaţiune Ciocana

loading ...