RO
Bune practici stabilite în cadrul Biroului de probaţiune Ciocana

Bune practici stabilite în cadrul Biroului de probaţiune Ciocana

06 Iulie 2016

 

Zi de zi consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana desfăşoară mai multe activităţi de  intervenţie pentru a ajuta subiecţii probaţiunii care sunt în supravegherea lor pentru a-i conştientiza că infracţiunea comisă reprezintă rezultatul legăturii dintre evenimentele, gîndurile şi sentimentele asociate acestora, precum şi a unor decizii personale, luate înainte ca momentul săvîrşirii infracţiunii să se producă.

 

Un caz este şi o persoană aflată în evidenţa Biroului de probaţiune Ciocana, condamnată în baza art. 217 CP RM cu pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii în mărime de 60 ore. Cauza de neexecutare a acestei pedepse stabilită de instanţa de judecată era consumul de substanţe narcotice.

 

La prima întrevedere care a fost desfăşurată în incinta biroului, condamnatul s-a prezentat cu un comportament neadecvat. Consilierii de probaţiune în comun cu reprezentanţii A.O. „Viaţă Nouă” l-au îndreptat la cursul de reabilitare destinat persoanelor dependente de droguri fiind unul dintre primele centre de reabilitare pe care condamnatul benevol le-a frecventat. Datorită specialiştilor din cadrul acestui centru, şansele de a conştientiza problema şi a schimba comportamentul acestuia s-a realizat cu succes.

 

Sprijinul acordat de consilierii de probaţiune pentru subiectul probaţiunii a permis executarea cu succes a pedeapsei stabilite, reîntoarcerea în familie. De asemenea, această persoană a reuşit să-şi construiască relaţii de încredere cu părinţii, este motivat spre schimbare şi manifestă un comportament adecvat.

 

În continuare subiectul de probaţiune frecventează diverse activităţi realizate în comun cu de A.O. „Viaţă Nouă”, reuşind totodată să se încadreze în cîmpul muncii.

 
Menţionăm că, în evidenţa Biroului de probaţiune Ciocana se află 9 persoane care execută pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Bune practici stabilite în cadrul Biroului de probaţiune Ciocana

loading ...