RO
Biroul de probaţiune Străşeni a desfăşurat o acţiune de informare privind delincvenţa juvenilă

Biroul de probaţiune Străşeni a desfăşurat o acţiune de informare privind delincvenţa juvenilă

18 Februarie 2015

 

La 17 februarie 2015, Galina Ganea, Şef al Biroului de probaţiune Străşeni şi Rotari Olimpia, consilierul de probaţiune Străşeni au desfăşurat o lecţie de informare cu genericul: „Prevenirea delincvenţei juvenile” în cadrul Gimnaziului Internat din or. Străşeni.La această activitate  au participat 51 de elevi din clasele a IX – a şi a VIII – a, Axenti Svetlana, psihologul gimnaziului, Cercel Natalia, diriginta clasei a IX – a şi Baltaga Lucia, diriginta clasei a VIII – a.

Scopul activităţii educative constă în informarea elevilor despre factorii care generează delincvenţa juvenilă, accentuând importanţa sprijinului comunitar în vederea reducerii cauzelor care determină apariţia comportamentului delincvent în rândul minorilor, astfel încât să avem o societate mai responsabilă şi activ implicată în acţiunile de prevenire la nivel local.

Galina Ganea a relatat că, delincvenţa juvenilă este o componentă a criminalităţii, fiind un fenomen deviant, manifestat prin incapacitatea unor minori/adolescenți de a se adapta la normele de conduită din societate. Această incapacitate este datorată unor cauze de ordin bio-psiho-social. Cauzele specifice ale apariției delicvenței juvenile sunt: influenţa unor infractori majori aflaţi în anturajul minorilor prin determinarea acestora de a comite fapte antisociale, lipsa unei activităţi utile, lipsa de supraveghere permanentă de către părinţi şi lipsa unei legături permanente între familie şi şcoală.

De asemenea, a fost menţionat impactul negativ care influenţează asupra minorilor, consumul de băuturi alcoolice şi substanțe narcotice, metodele de prevenire a delincvenţei juvenile prin implicarea pedagogilor în educaţie şi activităţile extra şcolare.

Copiii au fost implicați activ în discuție, fiind impresionaţi de lecţia desfăşurată de consilierii de probaţiune, unde au aflat cum ar trebui să contribuie ca să nu comită fapte asociale.

Totodată copiilor le-au fost adusă la cunoştinţă activitatea Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Pro – Salva”, unde ei pot beneficia de consultanţa gratuită a unui psiholog, ginecolog, pediatru, etc. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Biroul de probaţiune Străşeni a desfăşurat o acţiune de informare privind delincvenţa juvenilă

loading ...