RO
Biroul de probaţiune Străşeni a desfăşurat o acţiune de informare privind delincvenţa juvenilă

Biroul de probaţiune Străşeni a desfăşurat o acţiune de informare privind delincvenţa juvenilă

18 Februarie 2015

 

La 17 februarie 2015, Galina Ganea, Şef al Biroului de probaţiune Străşeni şi Rotari Olimpia, consilierul de probaţiune Străşeni au desfăşurat o lecţie de informare cu genericul: „Prevenirea delincvenţei juvenile” în cadrul Gimnaziului Internat din or. Străşeni.La această activitate  au participat 51 de elevi din clasele a IX – a şi a VIII – a, Axenti Svetlana, psihologul gimnaziului, Cercel Natalia, diriginta clasei a IX – a şi Baltaga Lucia, diriginta clasei a VIII – a.

Scopul activităţii educative constă în informarea elevilor despre factorii care generează delincvenţa juvenilă, accentuând importanţa sprijinului comunitar în vederea reducerii cauzelor care determină apariţia comportamentului delincvent în rândul minorilor, astfel încât să avem o societate mai responsabilă şi activ implicată în acţiunile de prevenire la nivel local.

Galina Ganea a relatat că, delincvenţa juvenilă este o componentă a criminalităţii, fiind un fenomen deviant, manifestat prin incapacitatea unor minori/adolescenți de a se adapta la normele de conduită din societate. Această incapacitate este datorată unor cauze de ordin bio-psiho-social. Cauzele specifice ale apariției delicvenței juvenile sunt: influenţa unor infractori majori aflaţi în anturajul minorilor prin determinarea acestora de a comite fapte antisociale, lipsa unei activităţi utile, lipsa de supraveghere permanentă de către părinţi şi lipsa unei legături permanente între familie şi şcoală.

De asemenea, a fost menţionat impactul negativ care influenţează asupra minorilor, consumul de băuturi alcoolice şi substanțe narcotice, metodele de prevenire a delincvenţei juvenile prin implicarea pedagogilor în educaţie şi activităţile extra şcolare.

Copiii au fost implicați activ în discuție, fiind impresionaţi de lecţia desfăşurată de consilierii de probaţiune, unde au aflat cum ar trebui să contribuie ca să nu comită fapte asociale.

Totodată copiilor le-au fost adusă la cunoştinţă activitatea Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Pro – Salva”, unde ei pot beneficia de consultanţa gratuită a unui psiholog, ginecolog, pediatru, etc. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Biroul de probaţiune Străşeni a desfăşurat o acţiune de informare privind delincvenţa juvenilă

loading ...