RO
Biroul de probaţiune Drochia şi Inspectoratul de poliţie au desfăşurat o şedinţă de lucru comună

Biroul de probaţiune Drochia şi Inspectoratul de poliţie au desfăşurat o şedinţă de lucru comună

06 Martie 2015

 

La 5 martie 2015, în cadrul Inspectoratului de poliţie (IP) Drochia a fost desfăşurată şedinţa comună între consilierii de probaţiune Drochia şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Drochia.

Şedinţa a avut drept scop stabilirea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare, organizarea unor acţiuni comune în prevenirea riscului de a comite noi infracţiuni de către persoanele aflate în evidenţa BP Drochia, modul de supraveghere a persoanelor aflate la evidenţă care au obligaţiuni impuse de instanţa de judecată, precum şi abordarea problemelor ce apar la executarea pedepselor penale.

La eveniment au participat Aurica Tamazlîcari şi Lilia Postovan, consilierii de probaţiune, Vadim Postovan, Şef adjunct al secţiei securitate publică şi ofiţerii IP.

În cadrul întrunirii a fost puse în discuţie obiectivele stipulate în Acordul de colaborare încheiat  între Oficiul central de probaţiune şi Inspectoratul General al Poliţiei, printre care: conlucrarea reciprocă între organele nominalizate şi desfăşurarea  activităţilor în comun pentru realizarea uniformă a politicilor, strategiilor, planurilor şi programelor în domeniul prevenirii recidivei şi reintegrării sociale a persoanelor în conflict cu legea.

De asemenea, participanţii au pus accent asupra dificultăţilor, problemelor întâmpinate de către BP şi IP în timpul executării pedepsei penale de către persoanele aflate în conflict cu legea penală. De asemenea, au fost stabilite metodele de conlucrare pe viitor în vederea prevenirii riscului de a comite noi infracţiuni sau contravenţii.

Totodată menţionăm că, la 9 decembrie 2014, a fost încheiat Acordul de colaborare între Oficiul central de probaţiune şi Inspectoratul General al Poliţiei. Acordul a fost încheiat în scopul îmbunătăţirii activităţii de probaţiune cît şi a poliţiei pentru corectarea, resocializarea şi prevenirea săvârșirii de noi infracţiuni de către persoanele aflate în conflict cu legea penală.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Biroul de probaţiune Drochia şi Inspectoratul de poliţie au desfăşurat o şedinţă de lucru comună

loading ...