RO
Biroul de probaţiune Drochia şi Inspectoratul de poliţie au desfăşurat o şedinţă de lucru comună

Biroul de probaţiune Drochia şi Inspectoratul de poliţie au desfăşurat o şedinţă de lucru comună

06 Martie 2015

 

La 5 martie 2015, în cadrul Inspectoratului de poliţie (IP) Drochia a fost desfăşurată şedinţa comună între consilierii de probaţiune Drochia şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Drochia.

Şedinţa a avut drept scop stabilirea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare, organizarea unor acţiuni comune în prevenirea riscului de a comite noi infracţiuni de către persoanele aflate în evidenţa BP Drochia, modul de supraveghere a persoanelor aflate la evidenţă care au obligaţiuni impuse de instanţa de judecată, precum şi abordarea problemelor ce apar la executarea pedepselor penale.

La eveniment au participat Aurica Tamazlîcari şi Lilia Postovan, consilierii de probaţiune, Vadim Postovan, Şef adjunct al secţiei securitate publică şi ofiţerii IP.

În cadrul întrunirii a fost puse în discuţie obiectivele stipulate în Acordul de colaborare încheiat  între Oficiul central de probaţiune şi Inspectoratul General al Poliţiei, printre care: conlucrarea reciprocă între organele nominalizate şi desfăşurarea  activităţilor în comun pentru realizarea uniformă a politicilor, strategiilor, planurilor şi programelor în domeniul prevenirii recidivei şi reintegrării sociale a persoanelor în conflict cu legea.

De asemenea, participanţii au pus accent asupra dificultăţilor, problemelor întâmpinate de către BP şi IP în timpul executării pedepsei penale de către persoanele aflate în conflict cu legea penală. De asemenea, au fost stabilite metodele de conlucrare pe viitor în vederea prevenirii riscului de a comite noi infracţiuni sau contravenţii.

Totodată menţionăm că, la 9 decembrie 2014, a fost încheiat Acordul de colaborare între Oficiul central de probaţiune şi Inspectoratul General al Poliţiei. Acordul a fost încheiat în scopul îmbunătăţirii activităţii de probaţiune cît şi a poliţiei pentru corectarea, resocializarea şi prevenirea săvârșirii de noi infracţiuni de către persoanele aflate în conflict cu legea penală.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Biroul de probaţiune Drochia şi Inspectoratul de poliţie au desfăşurat o şedinţă de lucru comună

loading ...