RO
Biroul de probațiune Buiucani în colaborare cu Centrele Comunitare pentru Copii și Tineret

Biroul de probațiune Buiucani în colaborare cu Centrele Comunitare pentru Copii și Tineret

22 Noiembrie 2013

 

La 20 noiembrie 2013, Biroul de probațiune Buiucani, mun. Chișinău a organizat ședința de lucru privind ,,Resocializarea copiilor aflaţi în dificultate. Oferirea serviciilor comunitare prin joc şi instruire”. La întrunire au luat parte reprezentanți ai Centrelor Comunitare pentru Copii şi Tineret, sectorul Buiucani, Natalia Terteac - specialist principal Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, Maria Plămădeală - specialist principal în probleme socio-educative-comunitare al DPDC, Natalia Agapi - specialist în protecţia copilului în conflict cu legea al DPDC, Marcela Iorgu - pedagog organizator în cadrul CC ,,Scînteia”, Anna Greatcenco - pedagog organizator în cadrul CC ,,Evrica” și Maria Sanduleac - pedagog organizator în cadrul CC ,,Vatra”.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre procesul de antrenare a minorilor în cercurile instituţiilor curative sau de educare, pentru prevenirea comportamentului deviant, a efectelor negative în dezvoltarea psihologică la procesul de reintegrare a minorilor cu comportament anti-social. Deasemenea, pedagogii Centrelor Comunitare pentru Copii şi Tineret au comunicat că, oferă minorilor cunoştinţe funcţionale pentru a le asigura un început cît mai bun cu aprecieri pozitive, încrederea în sine, stimularea capacităţilor de iniţiativă, formînd deprinderi de viaţă care în viitor îi vor ajuta să se reintegreze în societate.

La finele întrunirii, s-au stabilit relaţii de parteneriat între BP Buiucani şi CCCT, sectorul Buiucani, în scopul procesului de reabilitare psiho-pedagogică şi promovarea participării minorilor aflaţi la evidenţa BP Buiucani la viaţa socială şi cultivarea relaţiilor interumane.


 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Biroul de probațiune Buiucani în colaborare cu Centrele Comunitare pentru Copii și Tineret

loading ...