RO
Biroul de probațiune Buiucani în colaborare cu Centrele Comunitare pentru Copii și Tineret

Biroul de probațiune Buiucani în colaborare cu Centrele Comunitare pentru Copii și Tineret

22 Noiembrie 2013

 

La 20 noiembrie 2013, Biroul de probațiune Buiucani, mun. Chișinău a organizat ședința de lucru privind ,,Resocializarea copiilor aflaţi în dificultate. Oferirea serviciilor comunitare prin joc şi instruire”. La întrunire au luat parte reprezentanți ai Centrelor Comunitare pentru Copii şi Tineret, sectorul Buiucani, Natalia Terteac - specialist principal Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, Maria Plămădeală - specialist principal în probleme socio-educative-comunitare al DPDC, Natalia Agapi - specialist în protecţia copilului în conflict cu legea al DPDC, Marcela Iorgu - pedagog organizator în cadrul CC ,,Scînteia”, Anna Greatcenco - pedagog organizator în cadrul CC ,,Evrica” și Maria Sanduleac - pedagog organizator în cadrul CC ,,Vatra”.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre procesul de antrenare a minorilor în cercurile instituţiilor curative sau de educare, pentru prevenirea comportamentului deviant, a efectelor negative în dezvoltarea psihologică la procesul de reintegrare a minorilor cu comportament anti-social. Deasemenea, pedagogii Centrelor Comunitare pentru Copii şi Tineret au comunicat că, oferă minorilor cunoştinţe funcţionale pentru a le asigura un început cît mai bun cu aprecieri pozitive, încrederea în sine, stimularea capacităţilor de iniţiativă, formînd deprinderi de viaţă care în viitor îi vor ajuta să se reintegreze în societate.

La finele întrunirii, s-au stabilit relaţii de parteneriat între BP Buiucani şi CCCT, sectorul Buiucani, în scopul procesului de reabilitare psiho-pedagogică şi promovarea participării minorilor aflaţi la evidenţa BP Buiucani la viaţa socială şi cultivarea relaţiilor interumane.


 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Biroul de probațiune Buiucani în colaborare cu Centrele Comunitare pentru Copii și Tineret

loading ...