RO
Biroul de probaţiune Botanica s-au întrunit în şedinţă de lucru cu reprezentanţii ÎMGFL-5

Biroul de probaţiune Botanica s-au întrunit în şedinţă de lucru cu reprezentanţii ÎMGFL-5

28 Martie 2016

 

La 25 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Botanica s-au întrunit într-o ședință de lucru cu reprezentanţii Întreprinderii Municipale pentru Gestionarea a Fondului Locativ care nemijlocit lucrează cu subiecții probațiunii care execută pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității.


În cadrul ședinței, consilierii de probaţiune au informat reprezentanţii ÎMGFL-5 despre ultimele modificări ale legislației penale referitor la munca neremunerată în folosul comunității, care este singura pedeapsă penală ce se aplică cu acordul condamnatului. De asemenea, a fost explicat modul și condițiile de executare a pedepsei sub formă de MNFC, tipurile de lucrări ce pot fi prestate de către condamnați și modul de completare corectă a graficelor de muncă, cu indicarea pauzei de masă, în cazul în care persoanele supuse probațiunii efectuează cîte 8 ore pe zi.


La rîndul său, Valeriu Tăburceanu -  şef al ÎMGFL a comunicat că „condamnații care execută pedeapsa sub formă de muncă neremunerată efectuează lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriului, astfel conștientizează dauna adusă societății și în urma prestării muncii neremunerate la bugetul instituției sunt vizibile economii”.


Menţionăm, că pedeapsa penală sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității, permite persoanei să se afle în familie, nefiind izolată și manifestănd societății că se poate corecta  fără să fie privată de liberate.

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,

telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Biroul de probaţiune Botanica s-au întrunit în şedinţă de lucru cu reprezentanţii ÎMGFL-5

loading ...