RO
Biroul de probaţiune Botanica s-au întrunit în şedinţă de lucru cu reprezentanţii ÎMGFL-5

Biroul de probaţiune Botanica s-au întrunit în şedinţă de lucru cu reprezentanţii ÎMGFL-5

28 Martie 2016

 

La 25 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Botanica s-au întrunit într-o ședință de lucru cu reprezentanţii Întreprinderii Municipale pentru Gestionarea a Fondului Locativ care nemijlocit lucrează cu subiecții probațiunii care execută pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității.


În cadrul ședinței, consilierii de probaţiune au informat reprezentanţii ÎMGFL-5 despre ultimele modificări ale legislației penale referitor la munca neremunerată în folosul comunității, care este singura pedeapsă penală ce se aplică cu acordul condamnatului. De asemenea, a fost explicat modul și condițiile de executare a pedepsei sub formă de MNFC, tipurile de lucrări ce pot fi prestate de către condamnați și modul de completare corectă a graficelor de muncă, cu indicarea pauzei de masă, în cazul în care persoanele supuse probațiunii efectuează cîte 8 ore pe zi.


La rîndul său, Valeriu Tăburceanu -  şef al ÎMGFL a comunicat că „condamnații care execută pedeapsa sub formă de muncă neremunerată efectuează lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriului, astfel conștientizează dauna adusă societății și în urma prestării muncii neremunerate la bugetul instituției sunt vizibile economii”.


Menţionăm, că pedeapsa penală sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității, permite persoanei să se afle în familie, nefiind izolată și manifestănd societății că se poate corecta  fără să fie privată de liberate.

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,

telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Biroul de probaţiune Botanica s-au întrunit în şedinţă de lucru cu reprezentanţii ÎMGFL-5

loading ...