RO
Beneficiile aplicării pedepsei sub formă de muncă neremunerată – subiect discutat de către BP Străşeni şi APL

Beneficiile aplicării pedepsei sub formă de muncă neremunerată – subiect discutat de către BP Străşeni şi APL

30 Martie 2016

 

În scopul punerii în executare eficiente a pedepsei/sancţiunii sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Străşeni s-au întrunit la 25 martie, curent, cu reprezentaţii Administraţiei Publice Locale r. Străşeni într-o şedinţă de lucru cu genericul ”Munca neremunerată în folosul comunităţii. Avantaje economice. Probleme apărute în punerea în executare”. La şedinţă au participat 24 de primari din raionul Străşeni


În cadrul întrunirii au fost abordate subiecte privind: stabilirea obiectivilor şi întocmirea orelor de muncă în comun acord cu APL cu destinaţie socială unde urmează să execute pedeapsa/sancţiunea sub formă de muncă neremunerată, ce trebuie să cunoască  persoana responsabilă din cadrul primăriei sau din instituţia în care a fost repartizaţi pentru executarea pedepsi/sancţiunii subiecţii probaţiunii şi în caz că acesta nu se prezintă la executarea orelor, avantajele  economice şi sociale, instruirea subiectului de probaţiune în ziua prezentării la locul de muncă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.


Galina Ganea – şef al BP Străşeni a relatat că ,,în caz de eschivare cu rea-voinţă a condamnatului de la executarea pedepsei şi comportamentul neadecvat a persoanelor care îşi execută pedeapsa/sancţiunea consilierii de probaţiune să fiu aduse la cunoştinţă de APL”. Totodată, a fost menţionată conlucrarea efectivă între BP Străşeni şi Primăriile Zubreşti, Scoreni, Dolna.


 

Munca neremunerată în folosul comunităţii contribuie la micşorarea numărului de persoane deţinute în penitenciare şi, respectiv, a cheltuielilor statului pentru întreţinerea acestora. Majoritatea persoanelor condamnate la această pedeapsă nu sunt criminali periculoşi şi nu prezintă pericol pentru societate. Astfel li se oferă o şansă de a se corecta şi a rămâne în mediul familiar, pentru a nu mai comite alte infracţiuni/contravenţii. Munca neremunerată în folosul comunităţii poate constitui prin urmare un mod pozitiv de a-l face pe delicvent să aducă o compensaţie pentru infracţiunile comise şi poate stimula dezvoltarea personală şi respectul de sine.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Beneficiile aplicării pedepsei sub formă de muncă neremunerată – subiect discutat de către BP Străşeni şi APL

loading ...