RO
Atragerea în activitatea de probaţiune a specialiştilor din domeniul psihosocial

Atragerea în activitatea de probaţiune a specialiştilor din domeniul psihosocial

09 Septembrie 2016
În scopul atragerii în activitatea de probaţiune a specialiştilor din domeniul psihosocial, stabilirii unui mecanism de colaborare pentru efectuarea practicii de specialitate/desfăşurarea activităţii de voluntariat a studenţilor specialităţii psihologie, la 8 septembrie 2016 Inspectoratul Naţional de Probaţiune a derulat activităţi de informare a studenţilor anului I – II, specialitatea ,,Psihologie”  din cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.


Tinerii specialişti au fost informaţi despre instituţia probaţiunii din Republica Moldova, specificul activităţii de probaţiune, complexitatea activităţilor de evaluare, asistenţă, consiliere psihosocială şi supraveghere în comunitate a persoanelor în conflict cu legea derulate de consilierii de probaţiune. De asemenea, studenţilor le-au fost aduse la cunoştinţă condiţiile de ocupare a funcţiei publice pentru eventuala angajare a acestora după absolvire, precum şi desfăşurarea activităţilor de voluntariat şi stagii de practică în sistemul de probaţiune.
 
Totodată, au fost furnizate materiale informative, în scopul familiarizării corpului profesoral şi a studenţilor cu privire la activitatea de probaţiune, inclusiv prin plasarea informaţiei pe panourile informaţionale ale facultăţilor sau catedrelor de profil interesate.


Acţiunea a fost derulată în contextul necesităţii sistemului de probaţiune în recrutarea persoanelor cu studii în domeniul psihosocial şi implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului de probaţiune pentru anii 2016 – 2020, aprobată prin Hotărîrea de Guvern nr.1015 din 01.09.2016.

 

 

 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Atragerea în activitatea de probaţiune a specialiştilor din domeniul psihosocial

loading ...