RO
Ateliere de lucru privind promovarea învățământului profesional în sistem dual pentru subiecții probațiunii

Ateliere de lucru privind promovarea învățământului profesional în sistem dual pentru subiecții probațiunii

26 Aprilie 2018

În zilele de 26 și 27 aprilie 2018, în cadrul Inspectoratului Național de Probațiune se desfășoară două ateliere de informare privind promovarea învățământului profesional în sistem dual pentru subiecții probațiunii, cu participarea a 59 șefi de birouri de probațiune și consilieri din toată țara. Acțiunea reprezintă o continuă intervenție a Proiectului UE „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP4), derulată cu sprijinul proiectului finanțat de Guvernul Germaniei “Reforma Structurală în Învățământul Profesional Tehnic în RM”. Experți în învățământul profesional tehnic din cadrul proiectului german moderează sesiuni de informare și dezbateri la tematici precum: contextul și realitățile sistemului de învățământ profesional în sistem dual în Moldova; învățământul profesional – specificul realizării acestuia; oportunități și perspective oferite tinerilor înmatriculați la programe duale, inclusiv și pentru subiecții probațiunii. În cadrul atelierelor se discută și aspecte ale cadrului legislativ și normativ național (Regulamentul cu privire la organizarea programelor de formare profesională tehnică prin sistem dual), precum și oferta de admitere în învățământul profesional în sistem dual pentru anul de studii 2018-2019. Atelierele informative se vor încheia cu concluzii și cu o serie de recomandări pentru serviciul de probațiune cu privire la căile optime de valorificare a oportunităților oferite de programele de învățământ profesional prin sistem dual pentru eforturile de resocializare a subiecților probațiunii.

Totodată, folosind  în contextul prezenței șefilor birourilor de probațiune la noile acțiuni ale Proiectului UE, li s-a înmânat acestora și câte un exemplar (varianta tradusă în limba rusă) din „Ghidul de lucru cu persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate. Program de pregătire pentru liberare”, elaborat anterior de experți ai proiectului UE. 

 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Ateliere de lucru privind promovarea învățământului profesional în sistem dual pentru subiecții probațiunii

loading ...