RO
Atelier de lucru desfăşurat la Bucureşti, Romania cu privire la „Minimalizarea costurilor publice pentru o justiţie favorabilă în privinţa copiilor”

Atelier de lucru desfăşurat la Bucureşti, Romania cu privire la „Minimalizarea costurilor publice pentru o justiţie favorabilă în privinţa copiilor”

08 Decembrie 2014

 

În perioada 26 - 28 noiembrie 2014, Iurie MAHU, Şef al Serviciului resocializare a participat la atelierul de lucru „Minimalizarea costurilor publice pentru o justiţie favorabilă în privinţa copiilor organizată de Eurochild şi Ambasada Franceză, eveniment desfăşurat în Bucureşti, Romania.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice şi neguvernamentale în domeniul drepturilor copilului din următoarele ţări: Romania, Bulgaria, Moldova, Franţa, Lituania, Irlanda, şi observatori internaţionali ai Organizaţiei internaţionale Eurochild cu implicarea experţilor din domeniul: asociaţiilor şi organizaţiilor nonguvernamentale în domeniul drepturilor omului, probaţiunii, tribunalelor, universitar, ambasada franceză în Romania, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Justiţiei. Proiectul Eurochild se organizează anual a câte 3 zile fiind implicate peste 15 state.

În cadrul conferinţei au fost prezentate tematici în domeniul prevenţiei comiterii infracţiunilor, dejudiciarizării cauzelor penale în privinţa copiilor, sancţiunilor aplicate în comunitate şi despre privaţiunea de libertate aplicată minorilor.
Deschiderea atelierului de lucru a început cu evoluarea reprezentantului Ambasadei Franţei în Romania - Cristophe Gigadaut, secretarul general Eurochild - Jana Hainsworth, Marianne Moore consultant internaţional în domeniul justiţiei juvenile, Herve Duplenne Şef al direcţiei protecției copilului al Ministerului justiţiei al Franţei.

Experţii au prezentat informaţia privind realizările fiecărei stat în domeniul protecţiei copilului şi minimalizării banilor publici pentru resocializarea minorilor şi neadmiterii comiterii infracţiunilor şi antrenarea acestora în activităţi de dezvoltare a personalităţii. De asemenea, au prezentat statistici în evaluarea cheltuielilor pentru ultimii ani la desfăşurarea justiţiei pentru copii şi planificarea finanţelor pentru anii următori, măsura respectării şi aplicării Convenţiilor internaţionale în domeniul drepturilor minorilor în justiţie. Atelierul de lucru s-a desfășurat într-un mod dinamic și interactiv, bazate pe dialog și lucru în echipă.

 

Iurie MAHU, Şef al Serviciului resocializare a fost inclus în grupul cu privire la Sancţiunile aplicate în comunitate: eficienţa costurilor pentru implicarea comunităţii şi resocializarea minorilor delicvenţi în care a relatat despre sancţiunile comunitare aplicat în privinţa minorilor şi practica Republicii Moldova în domeniul executării măsurilor neprivative de liberate aplicate minorilor, înaintarea soluţiilor şi recomandărilor pentru eficientizarea activităţii în domeniu în scopul prevenirii recidivei de infracţiune.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Atelier de lucru desfăşurat la Bucureşti, Romania cu privire la „Minimalizarea costurilor publice pentru o justiţie favorabilă în privinţa copiilor”

loading ...