RO
Ajutor umanitar acordat familiilor social vulnerabile aflaţi la evidenţa BP Străşeni

Ajutor umanitar acordat familiilor social vulnerabile aflaţi la evidenţa BP Străşeni

22 Decembrie 2015

 

La 15 decembrie curent, consilierii din cadrul Biroul de probațiune Strășeni în comun cu colaboratorii Centrului de Reabilitare și Sprijin pentru Copii şi Tineret cu Handicap Mintal şi Fizic „Paradis” din or. Strășeni au contribuit la acordarea unui ajutor umanitar pentru patru condamnați aflați în evidența probațiunii, ce provin din familii social vulnerabile. Aceștia au primit din partea Centrului îmbrăcăminte, precum și jucării pentru 3 copii a beneficiarilor.

 
Acțiunea caritabilă a fost desfășurată în scopul promovării reintegrării sociale a persoanelor în conflict cu legea, prin diverse servicii și acordarea diferitor beneficii, în funcție de probleme și necesități, care prin eforturi și resurse proprii nu sunt în stare să-și îmbunătățească situația social vulnerabilă. Subiecții probațiunii au fost recunoscători consilierilor de probațiune și Centrului de reabilitare pentru susținerea morală și accesul la lucrurile de primă necesitate acordat lor și familiilor acestora.
 
Jana Vasiliev - Președintele Centrului de Reabilitare a menționat că „aceste persoane vor fi luate în vizor pentru a avea posibilitatea de a beneficia si pe viitor de serviciile Centrului, precum și implicarea altor subiecți ai probațiunii care se află în situații de dificultate. Totodată, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în perioada 25 decembrie, 2015 - 07 ianuarie, 2016, copii subiecților de probațiune vor putea participa la dorinţă la Caravana de Crăciun”.
 
Menționăm că la 19 februarie 2015, a fost încheiat Acordul de colaborare între Biroul de probaţiune Străşeni şi Centrul de Reabilitare şi Sprijin pentru Copii şi Tineret cu Handicap Mintal şi Fizic „Paradis” or. Străşeni, principalele direcții fiind: dezvoltarea capacităților şi activităţii de resocializare în vederea reintegrării copiilor şi adulţilor cu dezabilităţi aflaţi în conflict cu legea penală în societate pentru întărirea gradului de siguranţă comunitară, prevenirea săvârşirii unor noi infracţiuni și acordarea după posibilităţi a ajutorului umanitar.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Ajutor umanitar acordat familiilor social vulnerabile aflaţi la evidenţa BP Străşeni

loading ...