RO
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune

AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune

15 Septembrie 2022
Consilierii de probațiune din cadrul birourilor de probațiune din Republica Moldova au participat la o instruire pe tema evaluării nevoilor și riscului în privința subiecților minori și tineri. Trainingul a avut loc în perioada 13-14 septembrie 2022 și a fost organizat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă (AJPP), în parteneriat cu Inspectoratul Național de Probațiune (INP).
Timp de două zile, un grup format din 23 de consilieri de probațiune au participat la o nouă instruire pe subiectul evaluării nevoilor și riscului în privința subiecților minori și tineri, aplicând ghiduri de interviu în baza ariilor ce derivă din Fișa de evaluare a nevoilor și riscului. La fel, au practicat jocul de rol, dezvoltând abilități de intervievare în evaluarea mediului familial, nivelului de educație și calificare, evaluarea locului de muncă și a situației financiare, evaluarea comportamentului infracțional, dar și managementul documentelor utilizate în practica evaluării.
Instruirea fiind ghidată de formatoarea Ramona Bălăiță, expertă cu o vastă experiență practică în domeniul probațiunii din România.
La fel, prezent la eveniment, a fost și domnul Igor SANDU, director Inspectoratul Național de Probațiune, a menționat necesitatea fortificării continue a abilităților profesionale ale consilierilor de probațiune, aducând mulțumirile de rigoare tuturor partenerilor proiectului și i-a oferit Dnei Ramona Bălăiță distincția INP în semn de recunoștință pentru aportul depus la dezvoltarea sistemului de probațiune din Republica Moldova.
Pe parcursul anului 2022, Asociația pentru Justiție Penală Participativă a promovat instruirea specialiștilor din domeniul probațiunii în cadrul proiectului „Sprijinirea resocializării copiilor în conflict cu legea în cadrul sistemelor de probațiune și penitenciar (a doua etapă de implementare”), susținut financiar de UNICEF Moldova.
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune

AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune

AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune

loading ...