RO
Adunarea Generală CEP şi Primul Congres Mondial cu privire la probațiune la Londra, Marea Britanie

Adunarea Generală CEP şi Primul Congres Mondial cu privire la probațiune la Londra, Marea Britanie

15 Octombrie 2013

În perioada 8 – 10 octombrie 2013, a avut loc primul Congres Mondial cu privire la probațiune (WCP) şi a 11-a Adunare Generală CEP (Organizația Europeană de probațiune). Aceste evenimente s-au petrecut în incinta Queen Elizabeth II Conference Centre şi Central Hall Westminster, Londra, Marea Britanie.

În cadrul Adunării Generale CEP, care se organizează la fiecare 3 ani a fost reales preşedintele CEP, Marc Ceron, şi a fost votată propunerea de schimbare a denumirii organizaţiei în Confederaţia Europeană pentru Probaţiune păstrînd abrevierea CEP. De asemenea, au fost evidenţiate ţările noi membre a CEP, Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi în special Oficiul Central de Probaţiune fiind membru deplin cu drept de vot începînd cu anul 2012, precum şi tendinţele de dezvoltare pentru următorii 3 ani unde s-au acceptat propunerile de a se forma un grup pe interese a ţărilor Europei de Est.

Primul Congres Mondial cu privire la probaţiune a avut drept scop de a reuni reprezentanții serviciilor de probaţiune din întreaga lume şi de a se împărtăşi cu cunoştinţele şi experienţa lor. În cadrul Congresului au participat 336 de participanţi din circa 55 ţări.

Aceștia au avut posibilitatea de a examina şi de a discuta noi practici şi schimbări în probaţiune. Republica Moldova a fost reprezentată de către Vladimir GROSU, Viceministru al Justiţiei şi Vladimir POPA, şef al Oficiului Central de Probaţiune, unde s-a ţinut un discurs cu tematica „Dezvoltarea şi Realizările Probaţiunii în Republica Moldova” în sesiunea „Probaţiunea în ţările Est-Europene”, făcînd referire la toate succesele Republicii Moldova în domeniul probaţiunii înregistrate pînă în prezent, de asemenea şi perspectivele de îmbunătaţire a sistemului de probaţiune în Republica Moldova.

Participarea la acest eveniment va permite îmbunătăţirea relaţiilor de parteneriat a Oficiului Central de Probaţiune din Moldova cu serviciile de probaţiune din diferite ţări. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Adunarea Generală CEP şi Primul Congres Mondial cu privire la probațiune la Londra, Marea Britanie

loading ...