RO
Activităţile de prevenire şi combatere a violenţei în instituţiile de învăţămînt continuă

Activităţile de prevenire şi combatere a violenţei în instituţiile de învăţămînt continuă

14 Decembrie 2015


La 7 decembrie 2015, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Bender în comun cu reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii al Inspectoratului de Poliţie au derulat o activitate de informare împotriva violenţei asupra copiilor. Lecţia a avut loc în incinta LT „Mihai Viteazul” din s. Varniţa, la care au participat 43 elevi ai claselor a IX-a.

 
Obiectivul principal al activităţii a fost informarea elevilor privind riscurile la care se supun, prevenirea violenţei atît în mediul şcolar, cît şi în afară acestuia, prin dobîndirea unor cunoştinţe referitoare la consecinţele săvîrşirii faptelor antisociale asociate violenţei.
 
În cadrul întîlnirii, copiii au fost informaţi despre formele de violenţă, principalele forme de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora şi pedepsele care sunt prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestora.
 
Balaban Iurie – consilierul din cadrul Biroului de probaţiune Bender a menţionat că „.dorim să atragem atenția asupra faptului că violenţa afectează viaţa tuturor celor care sunt victime sau martori. Pentru copii, violenţa are urmări psihologice, emoţionale şi de dezvoltare. Violenţa conduce la deteriorarea climatului şcolar, afectează raporturile elev-elev, elev-părinte, elev-profesor şi profesor-părinte, generând sentimente de insecuritate, de teamă, de incertitudine care influenţează negativ dezvoltarea normală a copilului”.
 
Totodată, reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte în diverse situaţii conflictuale, i-au sfătuit pe aceştia să le evite şi să manifeste un comportament tolerant faţă de colegii lor.
 
Prin organizarea şi desfăşurarea acțiunilor preventiv-educative în rândul elevilor, consilierii de probaţiune îşi propun reducerea violenţei şcolare, dezvoltarea dialogului cu aceştia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă şi găsirea unor soluţii pentru eliminarea pe cât posibil a acestora.  
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Activităţile de prevenire şi combatere a violenţei în instituţiile de învăţămînt continuă

loading ...