RO
Activităţile de prevenire şi combatere a violenţei în instituţiile de învăţămînt continuă

Activităţile de prevenire şi combatere a violenţei în instituţiile de învăţămînt continuă

14 Decembrie 2015


La 7 decembrie 2015, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Bender în comun cu reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii al Inspectoratului de Poliţie au derulat o activitate de informare împotriva violenţei asupra copiilor. Lecţia a avut loc în incinta LT „Mihai Viteazul” din s. Varniţa, la care au participat 43 elevi ai claselor a IX-a.

 
Obiectivul principal al activităţii a fost informarea elevilor privind riscurile la care se supun, prevenirea violenţei atît în mediul şcolar, cît şi în afară acestuia, prin dobîndirea unor cunoştinţe referitoare la consecinţele săvîrşirii faptelor antisociale asociate violenţei.
 
În cadrul întîlnirii, copiii au fost informaţi despre formele de violenţă, principalele forme de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora şi pedepsele care sunt prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestora.
 
Balaban Iurie – consilierul din cadrul Biroului de probaţiune Bender a menţionat că „.dorim să atragem atenția asupra faptului că violenţa afectează viaţa tuturor celor care sunt victime sau martori. Pentru copii, violenţa are urmări psihologice, emoţionale şi de dezvoltare. Violenţa conduce la deteriorarea climatului şcolar, afectează raporturile elev-elev, elev-părinte, elev-profesor şi profesor-părinte, generând sentimente de insecuritate, de teamă, de incertitudine care influenţează negativ dezvoltarea normală a copilului”.
 
Totodată, reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte în diverse situaţii conflictuale, i-au sfătuit pe aceştia să le evite şi să manifeste un comportament tolerant faţă de colegii lor.
 
Prin organizarea şi desfăşurarea acțiunilor preventiv-educative în rândul elevilor, consilierii de probaţiune îşi propun reducerea violenţei şcolare, dezvoltarea dialogului cu aceştia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă şi găsirea unor soluţii pentru eliminarea pe cât posibil a acestora.  
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Activităţile de prevenire şi combatere a violenţei în instituţiile de învăţămînt continuă

loading ...