RO
Activităţi preventive la Tabăra „Prietenia” - BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie

Activităţi preventive la Tabăra „Prietenia” - BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie

14 Iulie 2015

 

La 10 iulie 2015, consilierii din cadrul BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie Floreşti, au desfăşurat activităţi de informare a copiilor la Tabăra „Prietenia” din Cuhureştii de Sus, r-l Floreşti cu genericul „Cunoaşterea drepturilor, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile” avînd drept scopde a informa şi elucida în rîndul minorilor comportamentul delincvent.
 
Scopul activităţilor preventive, desfăşurate de către consilierii de probaţiune sunt de a informa copii cu privire la măsurile care trebuie adoptate în vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării acestora pe perioada vacanţei de vară.
 
Tematica prezentată de către consilierii de probaţiune şi poliţişti în cadrul întâlnirilor cu copiii cuprinde aspecte referitoare la grupul de prieteni, prevenirea traficului de persoane, folosirea în siguranţă a internetului, răspunderea penală a minorilor, faptele antisociale săvârşite în mediul şcolar. Copiii au aflat despre regulile de securitate şi de comportament, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool şi tutun, drepturile şi obligaţiile copilului, precum şi riscurile la care sunt expuşi în timpul vacanţei de vară. Totodată, li s-a explicat care sunt factorii ce contribuie la dezvoltarea unui comportament delincvent şi consecinţele acestuia.
 
Copiii au primit la finele activităţii pliante informative cu mesaj preventiv, pentru a-i conştientiza şi a contribui la dezvoltarea unui comportament preventiv.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Activităţi preventive la Tabăra „Prietenia” - BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie

loading ...