RO
Activităţi preventive la Tabăra „Prietenia” - BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie

Activităţi preventive la Tabăra „Prietenia” - BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie

14 Iulie 2015

 

La 10 iulie 2015, consilierii din cadrul BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie Floreşti, au desfăşurat activităţi de informare a copiilor la Tabăra „Prietenia” din Cuhureştii de Sus, r-l Floreşti cu genericul „Cunoaşterea drepturilor, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile” avînd drept scopde a informa şi elucida în rîndul minorilor comportamentul delincvent.
 
Scopul activităţilor preventive, desfăşurate de către consilierii de probaţiune sunt de a informa copii cu privire la măsurile care trebuie adoptate în vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării acestora pe perioada vacanţei de vară.
 
Tematica prezentată de către consilierii de probaţiune şi poliţişti în cadrul întâlnirilor cu copiii cuprinde aspecte referitoare la grupul de prieteni, prevenirea traficului de persoane, folosirea în siguranţă a internetului, răspunderea penală a minorilor, faptele antisociale săvârşite în mediul şcolar. Copiii au aflat despre regulile de securitate şi de comportament, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool şi tutun, drepturile şi obligaţiile copilului, precum şi riscurile la care sunt expuşi în timpul vacanţei de vară. Totodată, li s-a explicat care sunt factorii ce contribuie la dezvoltarea unui comportament delincvent şi consecinţele acestuia.
 
Copiii au primit la finele activităţii pliante informative cu mesaj preventiv, pentru a-i conştientiza şi a contribui la dezvoltarea unui comportament preventiv.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Activităţi preventive la Tabăra „Prietenia” - BP Floreşti în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliţie

loading ...