RO
Activităţi preventiv – educative desfăşurate de către BP Centru la Liceul Teoretic „Universul”

Activităţi preventiv – educative desfăşurate de către BP Centru la Liceul Teoretic „Universul”

18 Mai 2015


La 12 mai 2015, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Centru au organizat şi au desfășurat lecții educative cu elevii claselor a VI-a, a XI-a și a XII-a a Liceului Teoretic „Universul” din mun. Chișinău.

Scopul activităţilor preventive a fost de a informa tinerii privind delincvenţa juvenilă şi proclamarea cunoştinţelor juridice. Activităţile au vizat educaţia juridică a copiilor, acestora fiindu-le prezentate aspecte ce ţin de prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, ce este probațiunea, care este activitatea consilierilor în probaţiune, drepturile şi obligaţiile copiilor, cine este subiect al probațiunii, influenta anturajului şi consecinţele comiterii de infracţiuni, vârsta atragerii la răspunderea penală.

Prin aceste activităţi consilierii au încercat sa conștientizeze elevii cu privire la fenomenul violentei școlare și în așa mod, să identifice soluții comune mai bune pentru a evita astfel de manifestări în liceu. La rândul său elevii au mulțumit formatorii pentru informația primită și au pus diverse întrebări cu referire la tema dată.

Menţionăm că, consilierii din cadrul Birourilor de probaţiune promovează creşterea gradului de informare şi conştientizare a copiilor cu privire la comportamentele delincvente, modalitățile de prevenire, gestionarea situaţiilor conflictuale, consecinţele legale etc. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Activităţi preventiv – educative desfăşurate de către BP Centru la Liceul Teoretic „Universul”

loading ...