RO
Activităţi preventiv – educative desfăşurate de către BP Centru la Liceul Teoretic „Universul”

Activităţi preventiv – educative desfăşurate de către BP Centru la Liceul Teoretic „Universul”

18 Mai 2015


La 12 mai 2015, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Centru au organizat şi au desfășurat lecții educative cu elevii claselor a VI-a, a XI-a și a XII-a a Liceului Teoretic „Universul” din mun. Chișinău.

Scopul activităţilor preventive a fost de a informa tinerii privind delincvenţa juvenilă şi proclamarea cunoştinţelor juridice. Activităţile au vizat educaţia juridică a copiilor, acestora fiindu-le prezentate aspecte ce ţin de prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, ce este probațiunea, care este activitatea consilierilor în probaţiune, drepturile şi obligaţiile copiilor, cine este subiect al probațiunii, influenta anturajului şi consecinţele comiterii de infracţiuni, vârsta atragerii la răspunderea penală.

Prin aceste activităţi consilierii au încercat sa conștientizeze elevii cu privire la fenomenul violentei școlare și în așa mod, să identifice soluții comune mai bune pentru a evita astfel de manifestări în liceu. La rândul său elevii au mulțumit formatorii pentru informația primită și au pus diverse întrebări cu referire la tema dată.

Menţionăm că, consilierii din cadrul Birourilor de probaţiune promovează creşterea gradului de informare şi conştientizare a copiilor cu privire la comportamentele delincvente, modalitățile de prevenire, gestionarea situaţiilor conflictuale, consecinţele legale etc. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Activităţi preventiv – educative desfăşurate de către BP Centru la Liceul Teoretic „Universul”

loading ...