RO
Activitatea educativ-informativă desfăşurată de către consilierii din Biroul de probaţiune Străşeni

Activitatea educativ-informativă desfăşurată de către consilierii din Biroul de probaţiune Străşeni

15 Aprilie 2014

Consilierii Biroului de probaţiune Străşeni, la 15 aprilie 2014, au desfăşurat în incinta Gimnaziului internat or. Străşeni o lecţie educativ-informativă cu tematica „Nu voi fi subiect al probaţiunii”. La această activitate au participat elevii din clasele a VIII-a şi a IX-a, psihologul gimnaziului internat Axenti Svetlana, diriginta clasei a IX-a „B” Cercel Natalia şi diriginta clasei a VIII-a  Baltaga Lucia.
 
Principalele obiective educativ-informative abordate în cadrul activităţii desfăşurate de către consilierii de probaţiune, au fost de a informa copiii despre activitatea serviciului de probaţiune, conştientizarea şi educarea elevilor explicându-le acestora regulile de comportament obligatorii la şcoală, pe stradă și în societate. S-au purtat discuţii cu elevii pentru promovarea în rândul acestora a unui comportament civic bazat pe respect reciproc, punându-se accent pe prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea violenţei, dar şi pe cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice.
 
Activitatea desfăşurată le permite elevilor să-şi întărească încrederea în sine dându-le oportunitatea de a se exprima și comporta într-o manieră mai bună.
 
La finele acestei întâlniri au fost distribuite materiale informative: „Ce trebuie să cunoască beneficiarul minor al probaţiunii”, „Ghid pentru o călătorie sigură în adolescenţă”, „Asistenţă juridică garantată de stat în Republica Moldova”. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Activitatea educativ-informativă desfăşurată de către consilierii din Biroul de probaţiune Străşeni

loading ...