RO
Activitatea desfăşurată pe linia prevenirii delicvenţei juvenile a avut loc, la Liceul Teoretic „O.Ghibu” din or.Orhei

Activitatea desfăşurată pe linia prevenirii delicvenţei juvenile a avut loc, la Liceul Teoretic „O.Ghibu” din or.Orhei

23 Mai 2014


La 23 mai 2014, consilierii de probaţiune Orhei au desfăşurat în incinta Liceului Teoretic „O.Ghibu” o activitate educativ-informativă cu genericul „Scopul probaţiunii. Subiecţii probaţiunii. Consecinţele comportamentului antisocial.” 

La lecţie au participat elevii al clasei a VI-a. Copii au fost informaţi despre scopul şi subiecţii de probaţiune.Cu ocazia acestei întâlniri, minorilor le-a fost explicata noțiunea de „delincventa juvenila”, au fost informați cu privire la prevederile legale in ceea ce privește răspunderea minorului si au primit recomandări pentru a evita implicarea lor in diverse infracțiuni. 

Consilierii de probaţiune i-au sfătuit sa evite împrejurările care i-ar putea aduce in situația de a comite un act antisocial, sa își aleagă cu grija prietenii, sa fie ei înșiși, fără a încerca sa-l impresioneze pe liderul găștii, sa nu riposteze la agresivitate verbala si sa evite agresivitatea fizica. Minorii au fost sfătuiți sa își petreacă timpul liber in mod plăcut, sa practice un sport, sa evite compania prietenilor, despre care știu ca au un comportament neadecvat in societate si sa nu răspundă la agresivitatea fizica sau verbala. Pe de alta parte, o atenție deosebita a fost acordata consumului de alcool, droguri si plante etnobotanice, întrucât tinerii asociază din ce in ce mai des aceste substanțe cu noi modalităţi de distracție, devenind, fără sa-si dea seama, dependenți.  

Activitatea s-a desfășurat sub forma unor discuții interactive cu elevii, aceștia fiind invitați sa-si exprime părerea cu privire la aspectele abordate.In urma derulării activității, consilieri de probaţiune au ajuns la concluzia ca elevii au înțeles mesajul transmis si au speranța ca, pe viitor, se vor implica in prevenirea unor astfel de abateri in cadrul scolii şi le-au dorit copiilor să aibă parte de o vacanţă plină de distracţii, activităţi de relaxare şi recreare pentru a reveni cu noi forţe în noul an de învățământ. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Activitatea desfăşurată pe linia prevenirii delicvenţei juvenile a avut loc, la Liceul Teoretic „O.Ghibu” din or.Orhei

loading ...