RO
Activitatea desfăşurată pe linia prevenirii delicvenţei juvenile a avut loc, la Liceul Teoretic „O.Ghibu” din or.Orhei

Activitatea desfăşurată pe linia prevenirii delicvenţei juvenile a avut loc, la Liceul Teoretic „O.Ghibu” din or.Orhei

23 Mai 2014


La 23 mai 2014, consilierii de probaţiune Orhei au desfăşurat în incinta Liceului Teoretic „O.Ghibu” o activitate educativ-informativă cu genericul „Scopul probaţiunii. Subiecţii probaţiunii. Consecinţele comportamentului antisocial.” 

La lecţie au participat elevii al clasei a VI-a. Copii au fost informaţi despre scopul şi subiecţii de probaţiune.Cu ocazia acestei întâlniri, minorilor le-a fost explicata noțiunea de „delincventa juvenila”, au fost informați cu privire la prevederile legale in ceea ce privește răspunderea minorului si au primit recomandări pentru a evita implicarea lor in diverse infracțiuni. 

Consilierii de probaţiune i-au sfătuit sa evite împrejurările care i-ar putea aduce in situația de a comite un act antisocial, sa își aleagă cu grija prietenii, sa fie ei înșiși, fără a încerca sa-l impresioneze pe liderul găștii, sa nu riposteze la agresivitate verbala si sa evite agresivitatea fizica. Minorii au fost sfătuiți sa își petreacă timpul liber in mod plăcut, sa practice un sport, sa evite compania prietenilor, despre care știu ca au un comportament neadecvat in societate si sa nu răspundă la agresivitatea fizica sau verbala. Pe de alta parte, o atenție deosebita a fost acordata consumului de alcool, droguri si plante etnobotanice, întrucât tinerii asociază din ce in ce mai des aceste substanțe cu noi modalităţi de distracție, devenind, fără sa-si dea seama, dependenți.  

Activitatea s-a desfășurat sub forma unor discuții interactive cu elevii, aceștia fiind invitați sa-si exprime părerea cu privire la aspectele abordate.In urma derulării activității, consilieri de probaţiune au ajuns la concluzia ca elevii au înțeles mesajul transmis si au speranța ca, pe viitor, se vor implica in prevenirea unor astfel de abateri in cadrul scolii şi le-au dorit copiilor să aibă parte de o vacanţă plină de distracţii, activităţi de relaxare şi recreare pentru a reveni cu noi forţe în noul an de învățământ. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Campania de caritate „Doar din Suflet"
16 Aprilie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"-condiția obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Activitatea desfăşurată pe linia prevenirii delicvenţei juvenile a avut loc, la Liceul Teoretic „O.Ghibu” din or.Orhei

loading ...