RO
Activitatea de prevenire a infracționalității în rândul copiilor

Activitatea de prevenire a infracționalității în rândul copiilor

22 Mai 2015


În scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor la 20 mai 2015, consilierii Biroului de probaţiune Taraclia în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de poliție Taraclia au desfăşurat o activitate preventiv – educativă cu genericul „Cum trebuie să planifici vacanţa de vară, pentru a evita să devii o victima a crimei” cu implicarea elevilor clasei a VIII- a din cadrul Gimnaziului „General Ivan Inzov”.
 
Elevii au efectuat o vizită în Biroul de probaţiune Taraclia şi Inspectoratul de poliţie unde ei au fost informaţi despre activitatea consilierilor de probaţiune şi a colaboratorilor poliţiei. De asemenea, le-au explicat copiilor că cea mai importantă „armă de apărare”este alertarea în cel mai scurt timp posibil a forţelor de ordine, prin apelul „902”, în cazul unor violenţe la care iau parte sau sunt martori.
 
Tematica prezentată în interacţiunea lor cu elevii a fost axată pe prevenirea comportamentelor antisociale, prevenirea accidentelor rutiere, a violenţei în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor. În acest sens, au fost dezbătute aspecte referitoare la pragul delincvenţial, cauzele, factorii favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile (anturajul, consumul de alcool, substanţe etnobotanice etc.), consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore, diferite situații de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi măsurile de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situaţii de victimizare. Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor sunt segmente ce țin de prevenirea criminalității care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei.
 
La finele evenimentului pentru copii s-a organizat o masă dulce. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Activitatea de prevenire a infracționalității în rândul copiilor

loading ...