RO
Activitatea de prevenire a consumului de droguri

Activitatea de prevenire a consumului de droguri

23 August 2016

 

Astăzi, 23 august 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Floreşti, Viorel Griţco şi Tatiana Nagîrneac s-au întrunit în şedinţă de lucru cu medicul narcolog din cadrul Instituţiei Medico-Sanitară Publică din r. Floreşti, Dumitru Văscăuţan.

 

În cadrul întrunirii au fost abordate următoarele aspecte: modul şi procesul de luare în evidenţă a persoanelor care abuzează de substanţe psihoactive; procedura de luare a analizelor necesare pentru depistarea folosirii substanţelor narcotice; măsurile întreprinse pentru diminuarea consumului substanţelor psihoactive; consecinţele folosirii substanţelor nocive şi riscurile consumului intensiv al acestor.

 

În cele din urmă a fost stabilit că: subiecţii probaţiunii care sunt privaţi de dreptul de a ocupa funcţii ce ţine de substanţele narcotice necesită a fi informaţi mai detaliat în privinţa schimbărilor psiho-fiziologice în urma consumului excesiv a acestora şi în acest sens s-a stabilit pe viitor organizarea şedinţelor comune de prevenire şi informare a subiecţilor de probaţiune, procesului de luare la evidenţă şi modul de obţinere a analizelor medicale.

 

Dumitru Văscăuţan, a menţionat că „La momentul actual trebuie să depunem efort comun pentru a reduce consumul de substanţe psihoactive a subiecţilor de probaţiune, atît din partea IMSP cît şi din partea Biroului de probaţiune”.

 

La rîndul său, Tatiana Nagîrneac, a subliniat cît este de important, ca subiecţii probaţiunii să fie susţinuţi de actorii comunitari şi instituţiile statale, din simplu motiv că în familiile condamnaţilor de cele mai deseori lipseşte suportul psiho-emoţional, care este esenţial în procesul de schimbare.  

 

La moment actual în cadrul Biroului de probaţiune Floreşti se află în evidenţă 10 persoane care sunt private de dreptul de a ocupa funcţii legate de circuitul substanţelor narcotice. La finele participanţilor au fost înmînate pliante informative.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Activitatea de prevenire a consumului de droguri

loading ...