RO
Activitate privind prevenirea comportamentului delincvent şi comiterea infracţiunilor de către elevi desfăşurată de către Biroul de probaţiune Floreşti

Activitate privind prevenirea comportamentului delincvent şi comiterea infracţiunilor de către elevi desfăşurată de către Biroul de probaţiune Floreşti

02 Martie 2016


La 29 februarie, 2016, în incinta Liceului Teoretic ,,Miron Costin” din or. Floreşti a fost desfășurată o lecţie informativă cu genericul ,,Infracţiunea” organizată de către un consilier din cadrul Biroului de probaţiune Floreşti în colaborare cu reprezentantul Inspectoratului de poliţie Florești.


Scopul acestei activități a fost de a reduce comportamentul delincvent în rândul copiilor precum şi iniţierea acțiunilor pentru înlăturarea sau reducerea efectelor acestora.


În cadrul orei informative, 21 de elevi au fost informaţi despre scopul principal al organului de probaţiune, activitatea consilierului de probaţiune, factorii ce contribuie la dezvoltarea unui comportament delincvent, consecinţele acestuia, ce este o infracţiune, cine poate fi considerat un infractor, cine este victima unei infracţiuni, care sunt tipurile de infracțiuni, măsurile de constrângere şi pedepsele aplicate minorilor cît şi prevederile legale în ceea ce privește răspunderea minorului.


Totodată s-a menţionat că ,,Prevenirea nu este doar opera unui specialist, ci solicită efortul tuturor celor implicaţi. Dincolo de recomandări, ea implică şi apelul la o schimbare a mentalităţii... O societate unde se reînnoadă actul de comunicare, unde constrângerile sunt restrînse pînă la maxim, unde omul este constant în centrul atenţiei, va refuza violenţa. Refuzînd această sfidare, va lua naştere o lume nu fără infracțiune, ci una mai liniştită”.


Copiii s-au implicat foarte activ în discuţii relevante avînd interese sporite de a cunoaşte măasurile în vederea anticipării comportamentului infracțional şi riscurile la care pot fi supuși.


La finalul lecției, consilierul pe probațiune le-a distribuit copiilor pliante informative cu privire la: răspunderea penală, tipurile de infracțiuni, modul de prevenire a recidivei. La activitatea au luat parte Nagîrneac Tatiana - consilierul din cadrul BP Floreşti, Nicu Plugaru - reprezentantul IP Florești, elevii clasei a IX - a, Ana Colesnic – diriginta şi psihologul liceului.


Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Activitate privind prevenirea comportamentului delincvent şi comiterea infracţiunilor de către elevi desfăşurată de către Biroul de probaţiune Floreşti

loading ...