RO
Acţiuni stabilite în comun între Biroul de probaţiune Buiucani şi Biroul Siguranţă Copii

Acţiuni stabilite în comun între Biroul de probaţiune Buiucani şi Biroul Siguranţă Copii

16 Februarie 2016


În scopul reducerii violenţei în scoli şi planificării lecţiilor informaţional – educative care vor fi desfăşurate pe parcursul anului 2016 în instituţiile de învăţămînt a sectorului Buiucani, la 12 februarie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Buiucani şi reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii din cadrul Inspectoratului de Poliţie au desfăşurat o şedinţă de lucru.


În cadrul întrunirii au fost identificate instituţiile de învăţămînt, perioada de desfăşurare a lecţiilor, s-au stabilit tematici ce s-au axat pe prevenirea delincvenţei juvenile, factori care sporesc riscul de comportare violentă, violenţa în familie, victime ale abuzului fizic sau sexual, nivelul cultural şi de şcolarizare scăzut, neacceptarea responsabilităţii pentru faptele comise, expunerea recentă la umilire sau respingere, influenţa negativă a prietenilor agresivi, accesul la arme albe sau de foc etc.


Alina Muşet – consilierul din cadrul BP Buiucani a comunicat că „Odată cu maturizarea fizică şi sexuală, în perioada de adolescenţă (aproximativ între 12 şi 21 ani), agresivitatea şi combativitatea lor are de acum un impact real, ei se pot implica în acte de delincvenţă, aplică procedee de teroare psihologică asupra altor semeni, agresează fizic, pot cauza traume grave. Fiind deja dificil de reglat şi de stăpânit, agresivitatea adolescentină devine o problemă socială, iar şcoala este principalul poligon de manifestare a acestei agresivităţi. Pentru reducerea violenţei şcolare şi a comportamentului antisocial în rândul elevilor, desfăşurarea lecţiilor în comun cu inspectorii de poliţie ar fi un prilej binevenit”.


Afanasie Veronica – şef al Biroului Siguranţă Copii al IP a menţionat că „Formele cele mai frecvente şi mai cunoscute ale comportamentului agresiv sunt delincvenţa şi infracţionalitatea. Ar fi foarte important ca copiii să fie informaţi cu privire la prevederile legale în ceea ce ţine de răspunderea penală deoarece aşa se previne apariţia unor fapte pedepsite de lege”.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Acţiuni stabilite în comun între Biroul de probaţiune Buiucani şi Biroul Siguranţă Copii

loading ...