RO
Acțiuni de prevenire a delicvenției juvenile

Acțiuni de prevenire a delicvenției juvenile

30 Mai 2013
 
La 29 mai 2013, Biroul de probațiune Buiucani a organizat în incinta Liceului teoretic ,,Ion şi Doina Aldea Teodorovici” din or. Chișinău, un seminar cu caracter educativ pentru elevii claselor a 9-a.
Seminarul a avut drept scop informarea minorilor despre activitatea serviciului de probațiune. Elevii au fost familiarizați cu rolul și importanța serviciului de probațiune, noțiuni și tipurile de infracțiuni, cine sunt beneficiarii minori ai probațiunii și reintegrarea acestora în societate. Deasemenea, au fost informați de către consilierii de probațiune despre consecinţele și factorii ce favorizează formarea comportamentului deviant și determinarea minorului la implicarea în acţiuni ilicite. Acțiunea a avut un caracter interactiv, elevii prezenți la seminar implicîndu-se activ în discuțiile cu consilierii de probațiune.
Menționăm că, astfel de activități sunt desfășurate de către toate birourile de probațiune teritoriale în scopul informării tinerilor despre rolul probațiunii, prevenirea și combaterea fenomenului delicvenței juvenile prin promovarea unui mod de viaţă sănătos, activ  şi pozitiv. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Acțiuni de prevenire a delicvenției juvenile

loading ...