RO
Acţiuni de îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

Acţiuni de îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

26 Iulie 2016

 În perioada iulie - octombrie 2016, în cadrul proiectului Uniunii Europene „Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova” (EUTAP4), se desfăşoară o misiune de evaluare a calităţii şi utilităţii referatelor presentenţiale întocmite de consilierii de probaţiune, în vederea creşterii gradului de utilizare a acestora în cadrul procesului de individualizare a pedepselor.


Activităţile sunt desfăşurate de către Şeful Serviciului de Probaţiune Bucureşti - Gabriel Oancea, expert pe termen scurt în cadrul proiectului, în comun cu Raisa Botezatu, fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova. În această perioadă expertul român urmează să realizeze o serie de acţiuni bazate pe focus-grupuri cu judecători şi consilieri de probaţiune, aplicarea de chestionare, observarea/analiza practicii consilierilor de probaţiune. 

La finalul activităţii vor fi evaluate şi făcute propuneri în vederea îmbunătăţirii practicii sistemului de probaţiune la întocmirea referatelor de evaluare psihosocială, astfel încât acestea să contribuie la procesul de individualizare a pedepsei ce urmează a fi aplicată de către judecător.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Acţiuni de îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

loading ...