RO
Acţiuni de evaluare şi îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

Acţiuni de evaluare şi îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

06 Septembrie 2016

 În perioada 6-9 septembrie 2016, în cadrul Proiectului UE „Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova” (EUTAP 4), se desfăşoară a doua etapă a misiunii de evaluare a calităţii şi utilităţii referatelor pre-sentenţiale întocmite de către consilierii de probaţiune din Republica Moldova, în vederea creşterii gradului de utilizare a acestora în procesul de individualizare a pedepselor.

 

În această perioadă vor fi organizate două sesiuni de lucru la Chişinău (07.09.2016) şi Bălţi (09.09.2016) la care vor participa 21 de judecători, familiarizaţi cu activitatea de probaţiune. Participanţii vor fi implicaţi în derularea a două focus-grupuri, cu scopul de a evalua percepţia judecătorilor faţă de activitatea consilierilor de probaţiune din Republica Moldova în domeniul probaţiunii presentenţiale. De asemenea, se vor prezenta judecătorilor o serie de modele de bune practici în ceea ce priveşte colaborarea dintre birourile de probaţiune şi instanţele judecătoreşti şi reglementările internaţionale în domeniul probaţiunii. 

Sesiunile de lucru vor fi moderate de către Gabriel Oancea - Şeful Serviciului de Probaţiune al municipiului Bucureşti, expert pe termen scurt în cadrul proiectului, în comun cu Raisa Botezatu, fost judecător la Curtea Supremă a Republicii Moldova.  
 
Aceste sesiuni de lucru sunt realizate cu sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Acţiuni de evaluare şi îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

loading ...