RO
Acţiuni de evaluare şi îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

Acţiuni de evaluare şi îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

06 Septembrie 2016

 În perioada 6-9 septembrie 2016, în cadrul Proiectului UE „Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova” (EUTAP 4), se desfăşoară a doua etapă a misiunii de evaluare a calităţii şi utilităţii referatelor pre-sentenţiale întocmite de către consilierii de probaţiune din Republica Moldova, în vederea creşterii gradului de utilizare a acestora în procesul de individualizare a pedepselor.

 

În această perioadă vor fi organizate două sesiuni de lucru la Chişinău (07.09.2016) şi Bălţi (09.09.2016) la care vor participa 21 de judecători, familiarizaţi cu activitatea de probaţiune. Participanţii vor fi implicaţi în derularea a două focus-grupuri, cu scopul de a evalua percepţia judecătorilor faţă de activitatea consilierilor de probaţiune din Republica Moldova în domeniul probaţiunii presentenţiale. De asemenea, se vor prezenta judecătorilor o serie de modele de bune practici în ceea ce priveşte colaborarea dintre birourile de probaţiune şi instanţele judecătoreşti şi reglementările internaţionale în domeniul probaţiunii. 

Sesiunile de lucru vor fi moderate de către Gabriel Oancea - Şeful Serviciului de Probaţiune al municipiului Bucureşti, expert pe termen scurt în cadrul proiectului, în comun cu Raisa Botezatu, fost judecător la Curtea Supremă a Republicii Moldova.  
 
Aceste sesiuni de lucru sunt realizate cu sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Acţiuni de evaluare şi îmbunătăţire a referatelor de evaluare psihosocială

loading ...