RO
Acord de colaborare şi cooperare semnat între Biroul de probaţiune Ocniţa şi Asociaţia Obştească „Demos”

Acord de colaborare şi cooperare semnat între Biroul de probaţiune Ocniţa şi Asociaţia Obştească „Demos”

14 Februarie 2015

 

La 13 februarie 2015 a fost semnat acordul de colaborare între Biroul de probaţiune Ocniţa şi Asociaţia Obştească „Demos”.
 
Obiectivul acordului îl prezintă reducerea riscului de recidivă a persoanelor care au săvârșit infracţiuni, prin integrarea lor în societate. Acordul de colaborare semnat vizează oferirea Asistenței Sociale (evaluarea situaţiei sociale – identificarea necesităţilor, consilierea individuală şi de grup, informarea privind serviciile comunitare, asistenţa tinerilor în procesul de integrare socio-profesională, asistenţa în identificarea unui loc de trai), Asistenţei Psihologice (consilierea pedagogică în vederea adaptării beneficiarilor la locul de trai şi de muncă, consilierea psihologică în vederea depăşirii situaţiei de criză), ajutor material unic pentru achitarea chiriei, serviciilor comunale şi pentru procurarea bunurilor de primă necesitate.
 
În baza acordului, Biroul de probaţiune Ocniţa şi-a luat obligaţiunea de a participa în realizarea obiectivelor de integrare socio-profesională a beneficiarilor, de a susţine şi să participe la activităţile de interes comun, care urmează a fi realizate şi să faciliteze contactele cu resursele comunitare din teritoriu în vederea schimbului de informaţii pentru îmbunătăţirea prestării serviciilor sociale.
 
Totodată a fost desfăşurată o şedinţă cu reprezentanţii AO „Demos” la care au participat doi beneficiari ai BP în cadrul căreia au fost discutate necesităţile cu care se confruntă şi posibilele căi de rezolvare a acestora. În urma colaborării cu AO „Demos” au fost deschise conturi bancare pe numele a trei beneficiari ai biroului de probaţiune pentru acordarea ulterioară a unor ajutoare materiale.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Acord de colaborare şi cooperare semnat între Biroul de probaţiune Ocniţa şi Asociaţia Obştească „Demos”

loading ...