RO
Acord de colaborare semnat între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica mun. Chişinău cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA)

Acord de colaborare semnat între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica mun. Chişinău cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA)

30 Ianuarie 2015

 

La 28 ianuarie 2015, de către Biroul de probaţiune Buiucani a fost desfăşurată şedinţa cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA) cu genericul „Alternative pentru a renunţa la drog”. La şedinţă au participat angajaţii Biroului de probaţiune Buiucani, Pascalova Svetlana, Şef, Otean Anatolie, Şef adjunct, Muşeţ Alina, consilier principal, Zamşa Oleg, consilier principal, Urmaşu Serghei, consilier superior, Moscali Tatiana, consilier de probațiune și angajaţii Biroului de probaţiune Botanica, Golubţov Ion, Şef adjunct, Gadîmba Viorica, consilier principal, Tighineanu Alexei, consilier de probațiune şi 2 reprezentanţi NA.
 
Consumul de droguri reprezintă una din provocările cu care se confruntă comunitatea. Efectele directe sau indirecte ale acestuia se manifestă ca un fenomen îngrijorător. Reprezentanţii NA au menţionat că numărul consumatorilor este în creștere, iar implicarea comunităţii este foarte importantă pentru ca consumatorii de droguri să înţeleagă că nu sunt singuri în faţa dependenţei şi că pot fi ajutaţi, dacă au voinţă şi doresc să renunţe complet la consumul de droguri.
 
Svetlana Pascalova a relatat că condiţiile de a frecventa întâlnirile cu NA sunt simple şi nu reprezintă nici un impediment pentru o persoană să se înscrie în program, iar pe viitor ar fi necesar de intensificat conlucrarea dintre instituţii, cu scopul de a ajuta beneficiarii dependenţi de droguri de a reveni la o viaţă normală.
 
Ion Golubţov a menţionat că existenţa unei asemenea organizaţii este binevenită în societatea noastră, deoarece în ultimul timp flagelul consumului de droguri a luat amploare şi la evidenţa Biroului sunt persoane consumatoare care îşi doresc să renunţe, însă  nu au voinţă şi nici suport din partea rudelor, societăţii.
 
La finele şedinţei a fost semnat un acord de colaborare între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica cu Organizaţia Narcoticii Anonimi în vederea eficientizării colaborării şi acordarea ajutorului reciproc, cu scopul reintegrării şi resocializării persoanelor condamnate. În cele din urmă, reprezentanţii NA au oferit participanţilor pliante şi postere care conţin informaţii despre activitatea organizaţiei.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Acord de colaborare semnat între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica mun. Chişinău cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA)

loading ...