RO
A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

03 Septembrie 2013
 
Este de menţionat faptul că în ultima perioadă de timp, Oficiul central de probaţiune a fost ţinta diferitor acuzaţii grave şi deosebit de grave expuse în diferite petiţii din numele şi prenumele diferitor persoane inventate sau pretinşi angajaţi care de fapt nu au activat şi nu activează în cadrul Oficiului central de probaţiune.

Drept argumente servesc petiţiile adresate conducătorilor organelor ierarhic superioare, precum: Preşedintelui Republicii Moldova, Preşedintelui Parlamentului RM, Prim–ministrului RM, Ministrului Justiţiei, Ministrului Afacerilor Interne, cât şi reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale în Republica Moldova, prin care au fost aduse acuzaţii grave şi deosebit de grave în comiterea diferitor infracţiuni de către conducerea Oficiului central de probaţiune, cum ar fi: corupere pasivă, trafic de influenţă, abuz de putere sau abuzul de serviciu, excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, neglijenţă în serviciu precum şi falsul în acte publice.

Fiind examinate şi verificate toate faptele invocate în petiţii de către Centrul Naţional Anticorupţie al RM, Procuratura Generală a RM, Ministerul Justiţiei al RM şi Inspectoratul General al Poliţiei, examinarea petiţiilor au fost sistate şi infirmate, deoarece faptele invocate nu s-au adeverit.

Astfel, prin Raportul de constatare tehnico–ştiinţifică nr. 1413 din 16.08.2013 cu seria BB nr. 007454, Centrul Naţional de Expertize Judiciare de pe lângă Ministerul Justiţiei al  RM a confirmat că cele şapte semnături din numele aşa numitor persoane:  I. Bodrug, G. Ceibaş, M. Pulbire şi G. Mîţu, cât şi înscrisurile manuscrise de pe plicurile de expediere a petiţiilor, au fost executate de către cet. Chitaru Ion, care a activat în calitate de şef interimar al Secţiei resocializare din cadrul Oficiului central de probaţiune până la 06.03.2013, fiind destituit din funcţia publică pentru incompetenţă profesională. 

Pentru acţiunile ilicite ale cet. Chitaru Ion, Oficiul central de probaţiune s-a adresat organelor competente pentru a fi atras la răspundere conform legislaţiei în vigoare. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

loading ...