RO
A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

03 Septembrie 2013
 
Este de menţionat faptul că în ultima perioadă de timp, Oficiul central de probaţiune a fost ţinta diferitor acuzaţii grave şi deosebit de grave expuse în diferite petiţii din numele şi prenumele diferitor persoane inventate sau pretinşi angajaţi care de fapt nu au activat şi nu activează în cadrul Oficiului central de probaţiune.

Drept argumente servesc petiţiile adresate conducătorilor organelor ierarhic superioare, precum: Preşedintelui Republicii Moldova, Preşedintelui Parlamentului RM, Prim–ministrului RM, Ministrului Justiţiei, Ministrului Afacerilor Interne, cât şi reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale în Republica Moldova, prin care au fost aduse acuzaţii grave şi deosebit de grave în comiterea diferitor infracţiuni de către conducerea Oficiului central de probaţiune, cum ar fi: corupere pasivă, trafic de influenţă, abuz de putere sau abuzul de serviciu, excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, neglijenţă în serviciu precum şi falsul în acte publice.

Fiind examinate şi verificate toate faptele invocate în petiţii de către Centrul Naţional Anticorupţie al RM, Procuratura Generală a RM, Ministerul Justiţiei al RM şi Inspectoratul General al Poliţiei, examinarea petiţiilor au fost sistate şi infirmate, deoarece faptele invocate nu s-au adeverit.

Astfel, prin Raportul de constatare tehnico–ştiinţifică nr. 1413 din 16.08.2013 cu seria BB nr. 007454, Centrul Naţional de Expertize Judiciare de pe lângă Ministerul Justiţiei al  RM a confirmat că cele şapte semnături din numele aşa numitor persoane:  I. Bodrug, G. Ceibaş, M. Pulbire şi G. Mîţu, cât şi înscrisurile manuscrise de pe plicurile de expediere a petiţiilor, au fost executate de către cet. Chitaru Ion, care a activat în calitate de şef interimar al Secţiei resocializare din cadrul Oficiului central de probaţiune până la 06.03.2013, fiind destituit din funcţia publică pentru incompetenţă profesională. 

Pentru acţiunile ilicite ale cet. Chitaru Ion, Oficiul central de probaţiune s-a adresat organelor competente pentru a fi atras la răspundere conform legislaţiei în vigoare. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

loading ...