RO
A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

03 Septembrie 2013
 
Este de menţionat faptul că în ultima perioadă de timp, Oficiul central de probaţiune a fost ţinta diferitor acuzaţii grave şi deosebit de grave expuse în diferite petiţii din numele şi prenumele diferitor persoane inventate sau pretinşi angajaţi care de fapt nu au activat şi nu activează în cadrul Oficiului central de probaţiune.

Drept argumente servesc petiţiile adresate conducătorilor organelor ierarhic superioare, precum: Preşedintelui Republicii Moldova, Preşedintelui Parlamentului RM, Prim–ministrului RM, Ministrului Justiţiei, Ministrului Afacerilor Interne, cât şi reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale în Republica Moldova, prin care au fost aduse acuzaţii grave şi deosebit de grave în comiterea diferitor infracţiuni de către conducerea Oficiului central de probaţiune, cum ar fi: corupere pasivă, trafic de influenţă, abuz de putere sau abuzul de serviciu, excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, neglijenţă în serviciu precum şi falsul în acte publice.

Fiind examinate şi verificate toate faptele invocate în petiţii de către Centrul Naţional Anticorupţie al RM, Procuratura Generală a RM, Ministerul Justiţiei al RM şi Inspectoratul General al Poliţiei, examinarea petiţiilor au fost sistate şi infirmate, deoarece faptele invocate nu s-au adeverit.

Astfel, prin Raportul de constatare tehnico–ştiinţifică nr. 1413 din 16.08.2013 cu seria BB nr. 007454, Centrul Naţional de Expertize Judiciare de pe lângă Ministerul Justiţiei al  RM a confirmat că cele şapte semnături din numele aşa numitor persoane:  I. Bodrug, G. Ceibaş, M. Pulbire şi G. Mîţu, cât şi înscrisurile manuscrise de pe plicurile de expediere a petiţiilor, au fost executate de către cet. Chitaru Ion, care a activat în calitate de şef interimar al Secţiei resocializare din cadrul Oficiului central de probaţiune până la 06.03.2013, fiind destituit din funcţia publică pentru incompetenţă profesională. 

Pentru acţiunile ilicite ale cet. Chitaru Ion, Oficiul central de probaţiune s-a adresat organelor competente pentru a fi atras la răspundere conform legislaţiei în vigoare. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

A fost identificat petiţionarul care a prejudiciat imaginea şi onoarea Oficiului central de probaţiune

loading ...