RO
A doua sesiune de formare a consilierilor de probaţiune în Interviul Motivaţional

A doua sesiune de formare a consilierilor de probaţiune în Interviul Motivaţional

24 Februarie 2016


În perioada 22 – 26 februarie 2016 se desfăşoară a doua sesiune a seminarului de instruire privind tehnica Interviului Motivaţional (IM), organizat de către Misiunea Norvegiana de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova (NORLAM)  în comun cu Oficiul central de probaţiune.


Interviul motivaţional este un stil de consiliere bine-direcţionat, centrat direct pe client pentru a-l ajuta să îşi descopere şi să îşi rezolve neclarităţile în privinţa schimbării comportamentale. La nivel internaţional, IM are o recunoaştere înaltă printre profesioniştii din probaţiune, penitenciare, asistenţă socială, etc.


Pe parcursul acestei sesiuni, consilierii instruiţi vor căpăta abilităţi practice în tehnica de consiliere directă, centrat pe subiect pentru a obţine o schimbare în comportament prin sprijinirea subiecţilor probaţiunii în explorarea şi rezolvarea neclarităţilor. În comparaţie cu consilierea indirectă, acesta este mai focalizat şi orientat către obiective. Examinarea şi rezolvarea neclarităţilor este scopul principal iar consilierul acordă sprijinul necesar pentru atingerea acestui scop.


Menţionăm că, IM folosit pe durata supravegherii, ca metodă şi instrument de evaluare şi intervenție, creează premise, resurse şi şanse sporite în privința respectării măsurilor şi obligațiilor impuse de către instanța de judecată şi în privința reabilitării şi reintegrării sociale a persoanelor care au săvârșit infracțiuni. Prin intermediul acestuia, persoanele supravegheate sunt ajutate să conştientizeze problemele şi să facă noi progrese spre schimbare.Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

A doua sesiune de formare a consilierilor de probaţiune în Interviul Motivaţional

loading ...