RO
A doua ediţie a forumului Republica Moldova-România în domeniul justiţiei

A doua ediţie a forumului Republica Moldova-România în domeniul justiţiei

23 Noiembrie 2017

 Forumul moldo-român în domeniul justiţiei are loc la 23-24 noiembrie, curent, Bucureşti. La eveniment participă peste o sută de persoane din ambele părţi, de la Ministerul Justiţiei, dnul Vladimir CEBOTARI, Inspectoratul Naţional de Probaţiune, dnul Ghenadie CEBAN, Consiliul Superior al Magistraturii, Procuratura Generală, Curtea Supremă de Justiţie, Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Centrul Naţional de Anticorupţie, cît şi reprezentanţii uniunilor profesionale-avocaţi, executori judecătoreşti, notari şi mediatori.

“România doreşte să împărtăşească autorităţilor din Republica Moldova experienţa acumulată în formarea şi consolidarea instituţiilor din domeniul justiţiei”, a declarat, la deschiderea forumului,  ministrul Justiţiei de la Bucureşti, Tudorel Toader.
Potrivit Ministerului Justiţiei, subiectul abordat la forum este reforma justiţiei în perspectivă europeană.
Formului reprezintă principala platformă de comunicare în domeniul justiţiei dar şi un bun început pentru o cooperare bazată pe angajamente făcute de ministere şi instituţii, astfel oferind posibilitatea de a contribui la elaborarea unor noi documente de politici şi a unor noi bune practici.
Ce-a de-a doua ediţie este continuitatea discuţiilor iniţiate în anul 2016 şi se axează pe evoluţiile înregistrate în sistemul justiţiei, sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova şi justiţiei.
În cadrul celui mai important exerciţiu de dialog inter-instituţional moldo-român în domeniul justiţiei sunt moderate cîteva panele pentru discuţii bilaterale pe următoarele subiecte:
·                Optimizarea funcţionării sistemului judiciar,
·                Rolul profesiilor liberale în funcţionarea justiţiei;
De asemenea, Inspectoratul Naţional de Probaţiune al Republicii Moldova şi Direcţia Naţională de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei al României, vor intensifica colaborarea prin semnarea unui memorandum privind:
·                Schimbul de programe/proiecte/traininguri probaţionale, de reintegrare,
·                Schimbul de experienţă în domeniul de activitate şi inspectoratelor regionale de probaţiune şi subdiviziunile subordonate acestora;
·                Schimbul de experienţă în domeniul pregătirii către liberare a subiecţilor aflaţi în conflict cu legea;
·                Formarea profesională a personalului şi actorilor implicaţi în probaţiune;
·                Dezvoltarea unui mecanism de colaborare în ceea ce priveşte supravegherea persoanelor din cadrul acestei instituţii;

Sprijinul acordat va permite perfecţionarea legislaţiei şi recunoaşterea Hotărîrilor judecătoreşti în domeniul probaţiunii.

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

A doua ediţie a forumului Republica Moldova-România în domeniul justiţiei

loading ...