RO
A 11-a Conferință CEP cu privire la monitorizarea electronică în Europa

A 11-a Conferință CEP cu privire la monitorizarea electronică în Europa

23 Aprilie 2018

În perioada 16-18 aprilie 2018 în orașul Zagreb, Croația, s-a desfășurat a 11-a Conferință internațională organizată de către Confederația Europeană a Probațiunii cu privire la monitorizarea electronică a persoanelor cu tematica „Abolirea granițelor, crearea și spargerea conexiunilor”. Pentru participare la această reuniune au fost delegați angajații INP dl. Valeriu Melinte, Șef al serviciului monitorizare electronică și tehnologii informaţionale și dra. Adriana Luca, specialist Direcția activitate analitică.

Scopul vizitei a fost unul de cunoaștere a utilizării tehnologiilor noi de monitorizare electronică (ME) a persoanelor, aplicațiile și platformele electronice folosite pentru monitorizarea electronică în sprijinul reabilitării și reintegrării persoanelor condamnate în societate. Un alt obiectiv al deplasării a fost vizitarea expozițiilor companiilor specializate în domeniul monitorizării electronice, cunoașterea cu produsele expuse de către acestea, aplicațiile electronice folosite la ME, prețurile estimative și ofertele pentru ME, precum și familiarizarea acestora cu sistemul de monitorizare electronică aplicat în Republica Moldova.

De asemenea în cadrul acestui eveniment, a fost discutată propunerea semnării unui acord de colaborare cu Departamentul sistemului penitenciar şi de probaţiune, Direcția Probaţiune, reprezentată de dl Goran BRKIC, Șef al direcției Probaţiune. De astfel în scopul consolidării cooperării internaționale, armonizarea legislației naționale din domeniul probaţiunii la standardele internaționale şi europene, precum şi dezvoltarea unui mecanism de colaborare în ceea ce privește supravegherea persoanelor din evidenta probaţiunii se intenționează începerea procesului de colaborare bilaterală cu expedierea scrisorii de intenție de colaborare către Departamentul sistemului penitenciar şi de probaţiune, Direcția de probaţiune din Croația.

  

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

A 11-a Conferință CEP cu privire la monitorizarea electronică în Europa

loading ...