RO
A 11-a Conferință CEP cu privire la monitorizarea electronică în Europa

A 11-a Conferință CEP cu privire la monitorizarea electronică în Europa

23 Aprilie 2018

În perioada 16-18 aprilie 2018 în orașul Zagreb, Croația, s-a desfășurat a 11-a Conferință internațională organizată de către Confederația Europeană a Probațiunii cu privire la monitorizarea electronică a persoanelor cu tematica „Abolirea granițelor, crearea și spargerea conexiunilor”. Pentru participare la această reuniune au fost delegați angajații INP dl. Valeriu Melinte, Șef al serviciului monitorizare electronică și tehnologii informaţionale și dra. Adriana Luca, specialist Direcția activitate analitică.

Scopul vizitei a fost unul de cunoaștere a utilizării tehnologiilor noi de monitorizare electronică (ME) a persoanelor, aplicațiile și platformele electronice folosite pentru monitorizarea electronică în sprijinul reabilitării și reintegrării persoanelor condamnate în societate. Un alt obiectiv al deplasării a fost vizitarea expozițiilor companiilor specializate în domeniul monitorizării electronice, cunoașterea cu produsele expuse de către acestea, aplicațiile electronice folosite la ME, prețurile estimative și ofertele pentru ME, precum și familiarizarea acestora cu sistemul de monitorizare electronică aplicat în Republica Moldova.

De asemenea în cadrul acestui eveniment, a fost discutată propunerea semnării unui acord de colaborare cu Departamentul sistemului penitenciar şi de probaţiune, Direcția Probaţiune, reprezentată de dl Goran BRKIC, Șef al direcției Probaţiune. De astfel în scopul consolidării cooperării internaționale, armonizarea legislației naționale din domeniul probaţiunii la standardele internaționale şi europene, precum şi dezvoltarea unui mecanism de colaborare în ceea ce privește supravegherea persoanelor din evidenta probaţiunii se intenționează începerea procesului de colaborare bilaterală cu expedierea scrisorii de intenție de colaborare către Departamentul sistemului penitenciar şi de probaţiune, Direcția de probaţiune din Croația.

  

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

A 11-a Conferință CEP cu privire la monitorizarea electronică în Europa

loading ...