RO
,,Provocările cu Luptătorii Străini” - conferinţă desfăşurată la Brussels, Belgia

,,Provocările cu Luptătorii Străini” - conferinţă desfăşurată la Brussels, Belgia

19 Iunie 2015

 

În perioada 15 - 16 iunie 2015, la Brussels (Belgia) a fost desfăşurată Conferinţa internaţională cu genericul „Provocările cu Luptătorii Străini”. Acest eveniment a fost organizat deReţeaua de Conştientizare a Radicalizării (RAN).La această întrunire au participat 77 de persoane din 20 de ţări europene, organizaţii internaţionale şi organizaţii non-guvernamentale, inclusiv din cadrul Oficiul central de probaţiune din RM, Ghenadie CEBAN - Şef adjunct al Direcţiei activitate analitică şi relaţii externe.
 
Conferinţa a fost deschisă de Luigi SORECA - Director pe Securitate în cadrul Comisiei Europene, care a stipulat importanţa acestui eveniment la nivel european şi posibilitatea de a împărtăşi practica şi ideile de combatere a radicalizării. În ultimii 10 ani RAN a oferit soluţii concrete la problema radicalizării în UE, însă dinamica dezvoltării Luptătorilor Străini este în permanentă schimbare şi noi trebuie să adaptăm şi elaborăm noi strategii şi metode de lucru şi luptă cu acest fenomen.
 
Reţeaua de Conştientizare a Radicalizării, are drept scop combaterea extremismului violent. Reţeaua reuneşte actorii-cheie implicaţi în combaterea radicalizării pe teritoriul UE, cum ar fi asistenţii sociali, liderii religioşi, liderii de tineret, ofiţerii de poliţie, cercetătorii şi alte persoane care lucrează pe teren în comunităţi vulnerabile. Obiectivul reţelei este de a identifica bunele practici şi de a promova schimbul de informaţii şi experienţă în ceea ce priveşte diversele aspecte ale radicalizării violente.                  

 

 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

,,Provocările cu Luptătorii Străini” - conferinţă desfăşurată la Brussels, Belgia

loading ...