RO
„Nimeni nu merită să fie supus violenţei” – elevii informaţi de Biroul de probaţiune Nisporeni

„Nimeni nu merită să fie supus violenţei” – elevii informaţi de Biroul de probaţiune Nisporeni

12 Mai 2016

 

La 11 mai 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Nisporeni în comun cu reprezentanţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Nisporeni  au derulat  lecţia informativă cu genericul „Nimeni nu merită să fie supus violenţei”. La această activitate au participat elevii claselor VIII-IX al gimnaziului „Mihai Eminescu” din or. Nisporeni.

 

Lecţia a avut drept scop eficientizarea comunicării elevelor în mediul şcolar, dezvoltarea unor comportamente paşnice în şcoli şi de asemenea diminuarea violenţei şi comportamentului deviant pentru buna funcţionarea a procesului educativ.

 

În cadrul lecţiei au fost abordate teme privind tipuri de violenţă,  probleme şi cazuri de violenţă în şcoli, conştientizarea consecinţelor actelor de violenţă, agresivitatea, violenţa domestică, prevederile legale care sancţionează infracţiunile comise cu violenţă, răspunderea penală a minorilor şi modul de sesizare a unor astfel de fapte.

 

„În opinia mea, copii care cresc într-un mediu violent nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Ei pot fi victimele directe în cazul violenţei domestice, mai ales dacă asistă la incidente violente în familie. Elevii trebuie ajutați sa-şi învingă sentimentele de inferioritate, de neputință şi să capete încredere în propriile capacitați, în aptitudinile lor, sa-si modifice propria imaginea declarat Maria Şoimu – consilier de probaţiune din cadru BP Nisporeni.

 

Eudochia Munteanu – consilier de probaţiune din cadrul BP Nisporeni a menţionat că „Mediul familial prezintă cea mai importantă sursă a agresivităţii elevilor. Orice tip de violenţă domestică trebuie declarată. Uneori recunoaştem cu greu că viaţa noastră este supusă abuzului. Aceasta se întîmplă fiindcă suntem lipsiţi de curaj, ne intimidăm, ne sacrificăm sentimental de demnitate”.

 

Alexandru Dobroviceanu – reprezentant din cadrul IP Nisporeni a subliniat că „Violenţa în mediul şcolar este în creştere. Cînd părinţii nu oferă un model pozitiv de relaţionare, copiii nu vor învăţa metode paşnice de rezolvare a problemelor”.

 

La finalul dezbaterilor, elevii au adresat întrebări ce ţin de comportamentul inspectorilor de poliţie în privinţa minorilor şi unde pot să se adreseze în cazul dacă apar careva probleme. Copiilor li-a plăcut mult spoturile difuzate ce ţin de violenţa în familie şi au fost foarte emotivi în cea ce se întămplă dacă în familia există violenţă.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

„Nimeni nu merită să fie supus violenţei” – elevii informaţi de Biroul de probaţiune Nisporeni

loading ...