RO
„Mai multă lumină pentru copii”

„Mai multă lumină pentru copii”

04 Februarie 2019

La 1 februarie 2019, în cadrul proiectului „Facilitarea reinserţiei sociale a copiilor din Penitenciarul nr.10 de la Goian prin valorificarea potenţialului lor intelectual şi cultivarea unor abilităţi noi prin intermediul artelor vizuale„ dezvoltat de Asociația Obștească pentru Arhive și Documente Fotografice A-DOF în parteneriat cu UNICEF Moldova, a fost inaugurată o expoziție de fotografii cu genericul „Mai multă lumină pentru copii”, formată  din 60 de fotografii artistice, realizate de către minorii din custodia Penitenciarului nr.10-Goian.

La eveniment au participat ministrul justiției Victoria Iftodi, reprezentanții ANP, Directorul Inspectoratului Național de Probațiune Andrei Iavorschi, reprezentanții Asociației Obștești pentru Arhive și Documente Fotografice „A-DOF”, UNICEF Moldova, reprezentanții Consiliul Europei în Republica Moldova, reprezentanții societății civile: Asociația Justiție Penală Participativă, Asociația Națională a Para-Juriștilor, AO Regina Pacis”.

Proiectul dezvoltat, cât şi evenimentul propriu-zis au avut drept scop sporirea gradului de conștientizare și reducerea atitudinii sociale angajate față de adolescenții din detenție. Expoziţia de fotografii organizată a urmărit să sensibilizeze opinia publică și să susțină atât în rândul societăţii, cât şi a profesioniștilor nevoia de abordări mai creative cu privire la educație și reintegrarea socială a copiilor aflați în detenție.

Proiectul fotografic s-a desfășurat anul trecut și a avut o durată de 6 luni. Cu ajutorul experților, adolescenții au descoperit, pe parcursul a 25 de sesiuni interactive de instruire, magia proceselor de developare, artele vizuale și estetica fotografiei, cu aplicații practice. Totodată, ei au învățat să elaboreze texte pentru fotografii, urmând ca la final să capete un minim necesar pentru practicarea, pe viitor, a meseriei de fotograf. Prin conectarea fotografiei la adolescenții  din Penitenciarul nr.10 Goian, s-a încercat spargerea stereotipurilor și combaterea atitudinilor discriminatorii față de ei, oferindu-le astfel noi oportunități pentru reintegrare socială.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

„Mai multă lumină pentru copii”

loading ...