RO
„Informat – înseamnă protejat”- activitate informativă desfăşurată de BP Ceadâr Lunga

„Informat – înseamnă protejat”- activitate informativă desfăşurată de BP Ceadâr Lunga

19 Mai 2015

 

La 14 mai 2015, Biroul de probaţiune Ceadâr Lunga a desfăşurat o lecţie informativă cu genericul Informat – înseamnă protejat”- pentru elevii Liceului Teoretic din s. Baurci. La activitate au participat 68 de elevi a claselor a IX-a.
 
Cu ocazia acestei întâlniri, copiilor le-a fost explicată noțiunea de „delincvenţa juvenila”, au fost informați cu privire la prevederile legale in ceea ce privește răspunderea penală a minorului şi au fost date sugestii  pentru a preveni implicarea lor în diverse infracțiuni. S-a recomandat să evite împrejurările care i-ar putea determina să comită un act antisocial, să aleagă cu grija prietenii cu care petrec timpul liber şi îşi împărtășesc interesele, iar în cazul situațiilor neplăcute, să nu aplice ca răspuns agresivitate verbală sau fizică.
 
O atenție deosebită a fost acordată efectelor negative a consumului de alcool, droguri şi plante etnobotanice, care deseori sunt folosite de tineri ca metode de distracţie şi petrecere a timpului liber, ce ulterior va duce la dependență. În acest scop, au fost distribuite materiale informative cu caracter preventiv.
 
În cadrul activității au fost organizate discuţii libere, în care s-au implicat cu interes elevii, astfel favorizând o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă adolescenţii, iar la final s-a propus identificarea unor soluții potrivite în vederea gestionării eficiente a situaţiilor de conflict şi prevenire a delincvenţei juvenile.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

„Informat – înseamnă protejat”- activitate informativă desfăşurată de BP Ceadâr Lunga

loading ...