RO
„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

03 Aprilie 2015

 

La 1 aprilie 2015, consilierii Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentanții Inspectoratului de poliţie au desfăşurat o lecţie informativă în LT „ Constantin Stere”, la care auparticipat 61 de elevi ai claselor a V – VI-a şi a X-a. Scopul principal al lecțiilor informative este ridicarea gradului de conștientizare, cu implicarea unui număr cât mai mare de copii.
 
Tamara Buciaţchi, Şef al Biroului de probaţiune Basarabeasca a relatat că „Conștientizarea și cunoașterea pot schimba viaţa”. Prin intermediul acestei campaniei, copiii vor ști că, atunci când intră în contact cu organele de aplicare a legii, au următoarele drepturi: dreptul de a fi informat, dreptul la apărare, dreptul la protecţie împotriva violenţei fizice şi psihologice şi etc. Elevii au fost informaţi despre însemnătatea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului și prevederile acesteia. Totodată, au vizionat filmul prezentat de către reprezentantul Inspectoratului de Poliţie privind drepturile omului.
 
În cadrul lecţiei a fost abordată şi tematica educaţiei juridice, avînd în vedere că aceasta poate contribui substanţial la creşterea capacităţii copiilor de a-şi folosi şi proteja drepturile. Reprezentanții IP au distribuit  elevilor  broşuri informative privind „Drepturile copilului – victimă ori martor al unei fapte ilegale” și plasateîn incinta  liceului postere informative cu privire la drepturile copiilor „Cunoaşte – ţi drepturile împreună cu noi”.
 
Campania de informare a copiilor cu genericul ,,Cunoaşte-ţi  drepturile împreună cu noi” a fost lansată de către fundaţia „Terre des hommes” în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova. Pentru a asigura o promovare mai bună a drepturilor copiilor, o campanie de informare a copiilor va fi desfăşurată în perioada martie-noiembrie 2015.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

loading ...