RO
„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

03 Aprilie 2015

 

La 1 aprilie 2015, consilierii Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentanții Inspectoratului de poliţie au desfăşurat o lecţie informativă în LT „ Constantin Stere”, la care auparticipat 61 de elevi ai claselor a V – VI-a şi a X-a. Scopul principal al lecțiilor informative este ridicarea gradului de conștientizare, cu implicarea unui număr cât mai mare de copii.
 
Tamara Buciaţchi, Şef al Biroului de probaţiune Basarabeasca a relatat că „Conștientizarea și cunoașterea pot schimba viaţa”. Prin intermediul acestei campaniei, copiii vor ști că, atunci când intră în contact cu organele de aplicare a legii, au următoarele drepturi: dreptul de a fi informat, dreptul la apărare, dreptul la protecţie împotriva violenţei fizice şi psihologice şi etc. Elevii au fost informaţi despre însemnătatea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului și prevederile acesteia. Totodată, au vizionat filmul prezentat de către reprezentantul Inspectoratului de Poliţie privind drepturile omului.
 
În cadrul lecţiei a fost abordată şi tematica educaţiei juridice, avînd în vedere că aceasta poate contribui substanţial la creşterea capacităţii copiilor de a-şi folosi şi proteja drepturile. Reprezentanții IP au distribuit  elevilor  broşuri informative privind „Drepturile copilului – victimă ori martor al unei fapte ilegale” și plasateîn incinta  liceului postere informative cu privire la drepturile copiilor „Cunoaşte – ţi drepturile împreună cu noi”.
 
Campania de informare a copiilor cu genericul ,,Cunoaşte-ţi  drepturile împreună cu noi” a fost lansată de către fundaţia „Terre des hommes” în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova. Pentru a asigura o promovare mai bună a drepturilor copiilor, o campanie de informare a copiilor va fi desfăşurată în perioada martie-noiembrie 2015.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

loading ...