RO
„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

03 Aprilie 2015

 

La 1 aprilie 2015, consilierii Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentanții Inspectoratului de poliţie au desfăşurat o lecţie informativă în LT „ Constantin Stere”, la care auparticipat 61 de elevi ai claselor a V – VI-a şi a X-a. Scopul principal al lecțiilor informative este ridicarea gradului de conștientizare, cu implicarea unui număr cât mai mare de copii.
 
Tamara Buciaţchi, Şef al Biroului de probaţiune Basarabeasca a relatat că „Conștientizarea și cunoașterea pot schimba viaţa”. Prin intermediul acestei campaniei, copiii vor ști că, atunci când intră în contact cu organele de aplicare a legii, au următoarele drepturi: dreptul de a fi informat, dreptul la apărare, dreptul la protecţie împotriva violenţei fizice şi psihologice şi etc. Elevii au fost informaţi despre însemnătatea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului și prevederile acesteia. Totodată, au vizionat filmul prezentat de către reprezentantul Inspectoratului de Poliţie privind drepturile omului.
 
În cadrul lecţiei a fost abordată şi tematica educaţiei juridice, avînd în vedere că aceasta poate contribui substanţial la creşterea capacităţii copiilor de a-şi folosi şi proteja drepturile. Reprezentanții IP au distribuit  elevilor  broşuri informative privind „Drepturile copilului – victimă ori martor al unei fapte ilegale” și plasateîn incinta  liceului postere informative cu privire la drepturile copiilor „Cunoaşte – ţi drepturile împreună cu noi”.
 
Campania de informare a copiilor cu genericul ,,Cunoaşte-ţi  drepturile împreună cu noi” a fost lansată de către fundaţia „Terre des hommes” în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova. Pentru a asigura o promovare mai bună a drepturilor copiilor, o campanie de informare a copiilor va fi desfăşurată în perioada martie-noiembrie 2015.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

loading ...