RO
„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

03 Aprilie 2015

 

La 1 aprilie 2015, consilierii Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentanții Inspectoratului de poliţie au desfăşurat o lecţie informativă în LT „ Constantin Stere”, la care auparticipat 61 de elevi ai claselor a V – VI-a şi a X-a. Scopul principal al lecțiilor informative este ridicarea gradului de conștientizare, cu implicarea unui număr cât mai mare de copii.
 
Tamara Buciaţchi, Şef al Biroului de probaţiune Basarabeasca a relatat că „Conștientizarea și cunoașterea pot schimba viaţa”. Prin intermediul acestei campaniei, copiii vor ști că, atunci când intră în contact cu organele de aplicare a legii, au următoarele drepturi: dreptul de a fi informat, dreptul la apărare, dreptul la protecţie împotriva violenţei fizice şi psihologice şi etc. Elevii au fost informaţi despre însemnătatea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului și prevederile acesteia. Totodată, au vizionat filmul prezentat de către reprezentantul Inspectoratului de Poliţie privind drepturile omului.
 
În cadrul lecţiei a fost abordată şi tematica educaţiei juridice, avînd în vedere că aceasta poate contribui substanţial la creşterea capacităţii copiilor de a-şi folosi şi proteja drepturile. Reprezentanții IP au distribuit  elevilor  broşuri informative privind „Drepturile copilului – victimă ori martor al unei fapte ilegale” și plasateîn incinta  liceului postere informative cu privire la drepturile copiilor „Cunoaşte – ţi drepturile împreună cu noi”.
 
Campania de informare a copiilor cu genericul ,,Cunoaşte-ţi  drepturile împreună cu noi” a fost lansată de către fundaţia „Terre des hommes” în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova. Pentru a asigura o promovare mai bună a drepturilor copiilor, o campanie de informare a copiilor va fi desfăşurată în perioada martie-noiembrie 2015.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

„Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi” - campanie de informare privind drepturile copiilor, continuă

loading ...