RO
„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

01 Aprilie 2015

 

În scopul informării copiilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, la 30 martie 2015 consilierii de probaţiune Orhei în colaborare cu reprezentanţi ai Biroului Siguranţă Copii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei, au desfăşurat o activitate informativ – educativă cu genericul: „Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi”. Ora informativă a fost desfăşurată în cadrul Liceului Teoretic s. Bieşti, r-l Orhei cu elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

Viorica Mudrea, inspector din cadrul Biroului Siguranţă Copii a relatat „Copiii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, pentru a dobândi o educaţie în spiritul unei societăţi bazate atât pe respectarea normelor morale, cât şi a celor legale. De asemenea, elevii trebuie să cunoască la ce riscuri se expun în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă, în cazul în care le sunt încălcate drepturile”.

Consilierii de probaţiune au informat tinerii despre activitatea probaţiunii, scopul, cine pot fi subiecţi ai probaţiunii şi consecinţele comportamentului antisocial. Copiii care se află în conflict cu legea pot fi victime, martori sau infractori (bănuiţi), iar în toate cazurile, copiii au drepturi.

De asemenea, elevii au vizionat un film care a avut scopul de a informa despre promovarea prevederilor Convenţiei Internaţionale cu privire la Drepturile Copiilor. La fel ei au completat chestionare şi au expus opiniile şi parările sale asupra filmului vizionat.

La finele activităţii au fost înmânate pliante informative referitor la „Drepturile copilului, victima sau martor al unei fapte legale” şi „Drepturile copilului bănuit de săvârşirea unei fapte ilegale”. Rolul pliantelor este de ai informa şi conştientiza pe copii să înţeleagă că legea îi protejează pe cei corecţi, iar în cazul în care devin victime, cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

loading ...