RO
„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

01 Aprilie 2015

 

În scopul informării copiilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, la 30 martie 2015 consilierii de probaţiune Orhei în colaborare cu reprezentanţi ai Biroului Siguranţă Copii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei, au desfăşurat o activitate informativ – educativă cu genericul: „Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi”. Ora informativă a fost desfăşurată în cadrul Liceului Teoretic s. Bieşti, r-l Orhei cu elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

Viorica Mudrea, inspector din cadrul Biroului Siguranţă Copii a relatat „Copiii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, pentru a dobândi o educaţie în spiritul unei societăţi bazate atât pe respectarea normelor morale, cât şi a celor legale. De asemenea, elevii trebuie să cunoască la ce riscuri se expun în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă, în cazul în care le sunt încălcate drepturile”.

Consilierii de probaţiune au informat tinerii despre activitatea probaţiunii, scopul, cine pot fi subiecţi ai probaţiunii şi consecinţele comportamentului antisocial. Copiii care se află în conflict cu legea pot fi victime, martori sau infractori (bănuiţi), iar în toate cazurile, copiii au drepturi.

De asemenea, elevii au vizionat un film care a avut scopul de a informa despre promovarea prevederilor Convenţiei Internaţionale cu privire la Drepturile Copiilor. La fel ei au completat chestionare şi au expus opiniile şi parările sale asupra filmului vizionat.

La finele activităţii au fost înmânate pliante informative referitor la „Drepturile copilului, victima sau martor al unei fapte legale” şi „Drepturile copilului bănuit de săvârşirea unei fapte ilegale”. Rolul pliantelor este de ai informa şi conştientiza pe copii să înţeleagă că legea îi protejează pe cei corecţi, iar în cazul în care devin victime, cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

loading ...