RO
„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

01 Aprilie 2015

 

În scopul informării copiilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, la 30 martie 2015 consilierii de probaţiune Orhei în colaborare cu reprezentanţi ai Biroului Siguranţă Copii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei, au desfăşurat o activitate informativ – educativă cu genericul: „Cunoaşte–ţi drepturile împreună cu noi”. Ora informativă a fost desfăşurată în cadrul Liceului Teoretic s. Bieşti, r-l Orhei cu elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

Viorica Mudrea, inspector din cadrul Biroului Siguranţă Copii a relatat „Copiii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, pentru a dobândi o educaţie în spiritul unei societăţi bazate atât pe respectarea normelor morale, cât şi a celor legale. De asemenea, elevii trebuie să cunoască la ce riscuri se expun în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă, în cazul în care le sunt încălcate drepturile”.

Consilierii de probaţiune au informat tinerii despre activitatea probaţiunii, scopul, cine pot fi subiecţi ai probaţiunii şi consecinţele comportamentului antisocial. Copiii care se află în conflict cu legea pot fi victime, martori sau infractori (bănuiţi), iar în toate cazurile, copiii au drepturi.

De asemenea, elevii au vizionat un film care a avut scopul de a informa despre promovarea prevederilor Convenţiei Internaţionale cu privire la Drepturile Copiilor. La fel ei au completat chestionare şi au expus opiniile şi parările sale asupra filmului vizionat.

La finele activităţii au fost înmânate pliante informative referitor la „Drepturile copilului, victima sau martor al unei fapte legale” şi „Drepturile copilului bănuit de săvârşirea unei fapte ilegale”. Rolul pliantelor este de ai informa şi conştientiza pe copii să înţeleagă că legea îi protejează pe cei corecţi, iar în cazul în care devin victime, cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

„Cunoaşte-ţi drepturile” - activitate educativ – informativă pentru elevi

loading ...