RO
”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”

”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”

23 Noiembrie 2016

 

Biroul de probaţiune Bălţi la data de 21 noiembrie 2016, consilierii de probaţiune Elena Sochircă şi Anastasia Şchiopu împreună cu tinerii voluntari au organizat şi au desfăşurat o lecţie informativă cu tematica: ”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”, în cadrul Colegiului politehnic din mun. Bălţi, cu participarea a 56 de elevi, din anul I şi anul II de studii.

Scopul lecţiei fiind informarea tinerelor despre formele de manifestare a violenţei. Violenţa sub orice formă nu poate fi justificată; acordarea asistenţei psihologică în situaţia de violenţă.
 
Totodată, elevii au fost informaţi despre factorii care contribuie la dezvoltarea comportamentului delicvent, cu menţionarea impactului negativ asupra minorilor a consumului de băuturi alcoolice şi substanțe narcotice; influenţa negativă a prietenilor cu trecut infracţional precum şi folosirea timpului liber inutil.
 
 
Consilierul de probaţiune responsabil în lucru cu minorii, dna Elena Sochircă le-a sugerat tinerilor: să îşi aleagă prietenii, ca să nu fie influenţaţi negativ în comiterea de fapte ilicite chiar de cercul de prieteni din care face parte; cît este de important folosirea utilă a timpului liber; importanţa studiilor/ de a avea o specialitate pentru viitor. Tinerii au fost informaţi şi despre problemele frecvent întîlnite la minorii aflaţi în conflict cu legea penală.
 
În cadrul acestei lecţii s-a vorbit şi despre activitatea de voluntariat, despre avantajele tinerilor voluntari în cadrul Serviciului de probaţiune din Republica Moldova.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”

loading ...