RO
”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”

”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”

23 Noiembrie 2016

 

Biroul de probaţiune Bălţi la data de 21 noiembrie 2016, consilierii de probaţiune Elena Sochircă şi Anastasia Şchiopu împreună cu tinerii voluntari au organizat şi au desfăşurat o lecţie informativă cu tematica: ”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”, în cadrul Colegiului politehnic din mun. Bălţi, cu participarea a 56 de elevi, din anul I şi anul II de studii.

Scopul lecţiei fiind informarea tinerelor despre formele de manifestare a violenţei. Violenţa sub orice formă nu poate fi justificată; acordarea asistenţei psihologică în situaţia de violenţă.
 
Totodată, elevii au fost informaţi despre factorii care contribuie la dezvoltarea comportamentului delicvent, cu menţionarea impactului negativ asupra minorilor a consumului de băuturi alcoolice şi substanțe narcotice; influenţa negativă a prietenilor cu trecut infracţional precum şi folosirea timpului liber inutil.
 
 
Consilierul de probaţiune responsabil în lucru cu minorii, dna Elena Sochircă le-a sugerat tinerilor: să îşi aleagă prietenii, ca să nu fie influenţaţi negativ în comiterea de fapte ilicite chiar de cercul de prieteni din care face parte; cît este de important folosirea utilă a timpului liber; importanţa studiilor/ de a avea o specialitate pentru viitor. Tinerii au fost informaţi şi despre problemele frecvent întîlnite la minorii aflaţi în conflict cu legea penală.
 
În cadrul acestei lecţii s-a vorbit şi despre activitatea de voluntariat, despre avantajele tinerilor voluntari în cadrul Serviciului de probaţiune din Republica Moldova.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

”Aspecte de prevenire a violenţei şi a comportamentului delicvent”

loading ...