RO
“Adolescenţă fără violenţă” lecţie de informare organizată de Biroul de probaţiune Străşeni

“Adolescenţă fără violenţă” lecţie de informare organizată de Biroul de probaţiune Străşeni

23 Noiembrie 2016

 

În scopul sensibilizării societăţii la fenomenul violenţei în societate pe data de 23 noiembrie 2016, şeful Biroului de probaţiune Străşeni, Galina Ganea, a petrecut o lecţie de infomare a elevilor clasei a 9-a din Gimnaziul s. Căpriana, r-ul Străşeni, cu tema “Adolescenţă fără violenţă”. La lecţie au  participat 29 de elevi.

În cadrul lecţiei, au fost abordate următoarele subiecte: definirea violenţei, caracteristicile violenţei fizice, emoţionale şi sexuale, evitărea violenţei între semeni.

Elevii au menţionat că persoanele de încredere cu care ar putea să discute despre fenomenul dat sunt: părinţii, fraţii, verişorii, buneii, mătuşa, unchiul, psihologul şcolar, diriginta, preotul, asistentul social.

Copii au  fost atenţionaţi despre impactul negativ şi excesul de violenţă din internet precum şi impactul telefoniei mobile, în promovarea comportamentului violent.

În cadrul discuţiilor s-a atras atenţia  la cîteva reguli pentru evitarea violenţei: Atunci cînd sunt în pericol, strig după ajutor şi fug în cel mai apropiat loc sigur.În asemenea situaţii, a fugi şi a striga sunt acţiuni de protecţie şi nu o ruşine.Atunci cînd cineva este violent cu mine, spun de la bun început, ferm şi cu demnitate, că nu accept să fiu tachinat(ă), poreclit(ă) sau lovit(ă).Nu accept cadouri, propuneri sau invitaţii fără ştirea şi acordul părinţilor sau al adulţilor care au grijă de mine. Îi anunţ de fiecare dată cînd, unde şi cu cine plec.Atunci cînd mă simt în pericol sau observ că un alt copil este în pericol,cer ajutorul unui adult de încredere. Eu nu sunt violent(ă) şi nu mă alătur celor care lovesc sau tachinează pe alţii.

Activitatea desfăşurată a avut un impact pozitiv în vederea informării elevilor  care ar fi comportamentul lor  şi neadmiterea  aplicării violenţei în relaţiile cu semenii

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

“Adolescenţă fără violenţă” lecţie de informare organizată de Biroul de probaţiune Străşeni

loading ...