RO
“Adolescenţă fără violenţă” lecţie de informare organizată de Biroul de probaţiune Străşeni

“Adolescenţă fără violenţă” lecţie de informare organizată de Biroul de probaţiune Străşeni

23 Noiembrie 2016

 

În scopul sensibilizării societăţii la fenomenul violenţei în societate pe data de 23 noiembrie 2016, şeful Biroului de probaţiune Străşeni, Galina Ganea, a petrecut o lecţie de infomare a elevilor clasei a 9-a din Gimnaziul s. Căpriana, r-ul Străşeni, cu tema “Adolescenţă fără violenţă”. La lecţie au  participat 29 de elevi.

În cadrul lecţiei, au fost abordate următoarele subiecte: definirea violenţei, caracteristicile violenţei fizice, emoţionale şi sexuale, evitărea violenţei între semeni.

Elevii au menţionat că persoanele de încredere cu care ar putea să discute despre fenomenul dat sunt: părinţii, fraţii, verişorii, buneii, mătuşa, unchiul, psihologul şcolar, diriginta, preotul, asistentul social.

Copii au  fost atenţionaţi despre impactul negativ şi excesul de violenţă din internet precum şi impactul telefoniei mobile, în promovarea comportamentului violent.

În cadrul discuţiilor s-a atras atenţia  la cîteva reguli pentru evitarea violenţei: Atunci cînd sunt în pericol, strig după ajutor şi fug în cel mai apropiat loc sigur.În asemenea situaţii, a fugi şi a striga sunt acţiuni de protecţie şi nu o ruşine.Atunci cînd cineva este violent cu mine, spun de la bun început, ferm şi cu demnitate, că nu accept să fiu tachinat(ă), poreclit(ă) sau lovit(ă).Nu accept cadouri, propuneri sau invitaţii fără ştirea şi acordul părinţilor sau al adulţilor care au grijă de mine. Îi anunţ de fiecare dată cînd, unde şi cu cine plec.Atunci cînd mă simt în pericol sau observ că un alt copil este în pericol,cer ajutorul unui adult de încredere. Eu nu sunt violent(ă) şi nu mă alătur celor care lovesc sau tachinează pe alţii.

Activitatea desfăşurată a avut un impact pozitiv în vederea informării elevilor  care ar fi comportamentul lor  şi neadmiterea  aplicării violenţei în relaţiile cu semenii

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

“Adolescenţă fără violenţă” lecţie de informare organizată de Biroul de probaţiune Străşeni

loading ...