RO
Instrumentul de evaluare a impactului programelor probaționale

Instrumentul de evaluare a impactului programelor probaționale

03 Septembrie 2020
Evaluarea impactului Programelor probaționale asupra subiectului de probațiune este o prioritate pentru Inspectoratul Național de Probațiune al Ministerului Justiției.

Urmare a analizei necesităților prioritare pentru fortificarea sistemului de probațiune, și anume, promovarea programelor probaționale la nivel național, în comun cu Asociația pentru Justiție Penală Participativă (AJPP), cu suportul financiar al Ambasadei Olandei și UNICEF Moldova, anunțăm despre lansarea unui proiect menit să contribuie la eficientizarea pedepselor alternative la detenție.

Implementarea acestui proiect are drept scop creșterea încrederii magistraților, procurorilor în măsurile și acțiunile demarate de către sistemul de probațiune din Republica Moldova, întru evidențierea necesității imperative a programelor probaționale ca element cheie a justiției restaurative.

Pilotarea, implementarea și derularea acestui proiect va permite evaluarea impactului programelor probaționale asupra beneficiarilor, ceea ce este esențial pentru a evidenția rolul și eficiența consilierului de probațiune în activitatea sa.

Printre alte activități a proiectelor se regăsesc și intruirea consilierilor de probațiune prin e-learning, conferințe tematice cu participarea experților străini, elaborarea unor materiale informative adresate profesioniștilor, dar și publicului larg.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Instrumentul de evaluare a impactului programelor probaționale

Instrumentul de evaluare a impactului programelor probaționale

Instrumentul de evaluare a impactului programelor probaționale

loading ...