RO
Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

12 Octombrie 2017

 În data de 12 octombrie 2017, a avut loc a doua întâlnire a Grupului de lucru pentru revizuirea cadrului normativ. Grupul de lucru este organizat cu susținerea proiectului finanțat de Uniunea Europeană ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP 4), care va asigura pe durata a patru luni (până în ianuarie 2018) revizuirea întregului cadru normativ pe care este așezată probațiunea, în scopul modernizării sale și consolidării instituției probațiunii în ansamblul actorilor din justiția penală. Proiectul Uniunii Europene asigură participarea la acest Grup a unor experți naționali si internaționali.  Prin această revizuire a legislației se va realiza o eficientizare a activității de probațiune și o mai bună conectare a sistemului de probațiune din Republica Moldova la practica si standardele europene.

În cadrul întâlnirii din 12 octombrie s-a definitivat proiectul Regulamentului privind modul de întocmire referatului presentințial de evaluare a personalității, astfel încât acest referat să fie un instrument util la dispoziția organelor judiciare și de urmărire penală în cadrul procesului de individualizare a măsurilor și sancțiunilor penale.  De asemenea, s-au convenit bazele activității comune a experților și reprezentanților probațiunii în ceea ce privește domeniul probațiunii sentințiale, fiind stabilite domeniile prioritare, limitele de intervenție precum și calendarul activităților.

Precizăm că sistemul de probațiune din Republica Moldova contribuie la siguranța publică prin supravegherea și reintegrarea socială a persoanelor condamnate menținute în libertate de către instanțele judecătorești. 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

loading ...