RO
Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

12 Octombrie 2017

 În data de 12 octombrie 2017, a avut loc a doua întâlnire a Grupului de lucru pentru revizuirea cadrului normativ. Grupul de lucru este organizat cu susținerea proiectului finanțat de Uniunea Europeană ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP 4), care va asigura pe durata a patru luni (până în ianuarie 2018) revizuirea întregului cadru normativ pe care este așezată probațiunea, în scopul modernizării sale și consolidării instituției probațiunii în ansamblul actorilor din justiția penală. Proiectul Uniunii Europene asigură participarea la acest Grup a unor experți naționali si internaționali.  Prin această revizuire a legislației se va realiza o eficientizare a activității de probațiune și o mai bună conectare a sistemului de probațiune din Republica Moldova la practica si standardele europene.

În cadrul întâlnirii din 12 octombrie s-a definitivat proiectul Regulamentului privind modul de întocmire referatului presentințial de evaluare a personalității, astfel încât acest referat să fie un instrument util la dispoziția organelor judiciare și de urmărire penală în cadrul procesului de individualizare a măsurilor și sancțiunilor penale.  De asemenea, s-au convenit bazele activității comune a experților și reprezentanților probațiunii în ceea ce privește domeniul probațiunii sentințiale, fiind stabilite domeniile prioritare, limitele de intervenție precum și calendarul activităților.

Precizăm că sistemul de probațiune din Republica Moldova contribuie la siguranța publică prin supravegherea și reintegrarea socială a persoanelor condamnate menținute în libertate de către instanțele judecătorești. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

loading ...